Gemeentehuis, Geelhandlaan 1 Hove, 20.00u.

De burgers mogen vooraf vragen stellen over zaken die de gemeente aanbelangen en na de zitting over besproken zaken.

Openbare zitting :

P.1.   Verslag secretaris gemeenteraad 27 juni 2016

Aan de raad wordt gevraagd kennis te nemen van het verslag secretaris van de gemeenteraad van 27 juni 2016.

P.2.   Notulen gemeenteraad 27 juni 2016

Aan de raad wordt gevraagd om de notulen van de gemeenteraad van 27 juni 2016 goed te keuren.

P.3.   AGB-aanstelling bedrijfsrevisor voor boekjaren 2016-2018

De gemeenteraad stelt voor het agb sport en ontspanning Hove een externe commissaris-bedrijfsrevisor aan in overeenstemming met artikel 243 bis § 1 van het gemeentedecreet en de statuten van het agb.

Geld 100 dollar

P.4.  sociaal beleid-subsidie voor het toekennen van sociale correcties bij inzameling restafval

De gemeenteraad wordt gevraagd om het besluit goed te keuren waarbij er subsidies worden voorzien om een sociale toelage toe te kennen voor bepaalde doelgroepen in het kader van de overschakeling naar het systeem diftar bij de inzameling van restafval.

P.5.     IVEKA – Goedkeuren van agendapunten en vaststelling van het mandaat voor algemene vergaderingen van IVEKA en EANDIS ASSESTS d.d. 3 oktober 2016

Aan de raad wordt gevraagd om de agenda en de vaststelling van het mandaat voor de algemene vergaderingen van IVEKA en EANDIS ASSETS van 3 oktober 2016 goed te keuren.

elektrische wagen Eandis

P.6.  OVSG – beginselverklaring neutraliteit

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de beginselverklaring neutraliteit van het gemeentelijk onderwijs en het college van burgemeester en schepenen te belasten met de uitvoering ervan.

P.7.  Rechtspositieregeling – selectie – vaststelling selectieprogramma en samenstelling selectiecommissie functies directeur basisonderwijs en directeur deeltijds kunstonderwijs

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan het selectieprogramma en de samenstelling van de selectiecommissie voor de functie van directeur basisonderwijs en voor de functie van directeur kunstacademie.

P.8.   Rechtspositieregeling – aanwerving – vaststelling aanwervingsvoorwaarden functies directeur basisonderwijs en directeur deeltijds kunstonderwijs

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de aanwervingsvoorwaarden voor de functie van directeur basisonderwijs en voor de functie van directeur kunstacademie

P.9.  Rechtspositieregeling – aanpassing en toevoeging specifieke items inzake onderwijs

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de voorgestelde aanpassing aan de rechtspositieregeling inzake een aantal specifieke onderwijsitems die betrekking hebben op de functie van directeur basisonderwijs en directeur deeltijds kunstonderwijs.

Kunstkring De Geelhand

P.10.  Rechtspositieregeling – selectie – vaststelling selectieprogramma en samenstelling selectiecommissie bibliotheekassistent C1-C3

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de aanpassingen van het selectieprogramma en de samenstellingen van de selectiecommissie voor de functie van bibliotheekassistent.

P.11.  Rechtspositieregeling – aanwerving – vaststelling aanwervingsvoorwaarden voor de functie van bibliotheekassistent C1-C3

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de aanpassingen van de aanwervingsvoorwaarden voor de functie van bibliotheekassistent C1-C3.

P.12. Arbeidsreglement – aanpassing

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de aanpassing van hoofdstuk VII.5. gebruik informaticamiddelen (artikel 40 t.e.m. 50) van het arbeidsreglement.

Sociaal Huis Hove

P.13. OCMW – budgetwijziging 1/2016

De budgetwijziging 1/2016 heeft geen wijziging van de gebudgetteerde gemeentelijke bijdrage tot gevolg. Het OCMW-decreet bepaalt dat de gemeenteraad dan enkel kennis dient te nemen van de aanpassingen.

P.14. Gemeentelijke toelage aan ouderenverenigingen 2016

Aan de raad wordt gevraagd om de verdeling van de subsidies 2016 aan de ouderenverenigingen goed te keuren.

P.15. grafconcessie – terugname

De raad wordt gevraagd om toelating voor het wegnemen van een grafzerk op een graf na terugname van de concessie die de rechthebbenden vrijwillig opzeggen.

Fruithout

P.16.  Frijthout – Samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Hove, de gemeente Boechout en de Provincie Antwerpen inzake een samengevoegde overheidsopdracht voor de uitvoering van het project ‘Het inrichten van het landschapspark Frijthout’

De gemeenteraad wordt gevraagd om goedkeuring te hechten aan de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Hove, de gemeente Boechout en de provincie Antwerpen inzake een samengevoegde overheidsopdracht voor de uitvoering van het project ‘Het inrichten van het landschapspark Frijthout’.

P.17. Frijthout – akte vestiging erfpacht

De gemeenteraad wordt gevraagd om goedkeuring te hechten aan de akte vestiging erfpacht tussen de gemeente Boechout en de gemeente Hove.

P.18. Wegenwerken Coveliersstraat en Lintsesteenweg

Dit project staat al lang in de steigers. Vorig jaar heeft de hogere overheid eindelijk de middelen vrijgegeven voor het rioleringsluik.

De bovenbouw wordt mee vernieuwd.

P.19. Lastvoorwaarden en gunning van een geautomatiseerd tijdsregistratiesysteem

Dit agendapunt betreft het verzoek tot goedkeuring door de gemeenteraad van de lastvoorwaarden en gunningswijze van een bijzonder bestek voor “Levering, plaatsing en implementatie een geautomatiseerd tijdsregistratiesysteem”.

water in wadi

P.20. Gewijzigde akte – Aquafin/Gemeente Hove

Bij nazicht van de asbuilt plannen is gebleken dat de akte van verkoop uit de hand, opgemaakt op 14 september 2012, dient gewijzigd te worden. De oppervlakte van de bovengrond verkleint van 215m² naar 198m².

Hierbij verzoek tot goedkeuring van de gewijzigde akte.

P.21. Sociale media : visie, aanpak en richtlijnen

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de nota ‘Sociale media : visie, aanpak en richtlijnen’ met bijlagen (1-Richtlijnen voor het gebruik van pc, intranet, internet en sociale media voor personeelsleden van de gemeente Hove, 2-Huisstijl : berichten via e-mail en 3-Wachtwoordbeleid gemeente Hove) goed te keuren.

P.22. TMVW IC (Farys): statutenwijziging

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de statutenwijziging van TMVW IC goed te keuren.

P.23. Bib – goedkeuring nieuwe beheersovereenkomst Bibkwintet

Om tegemoet te komen aan de huidige regelgeving van de gesubsidieerde overheid moet de Beheersovereenkomst aangepast worden.

bibliotheek anno 2009

P.24. seniorensport-inschrijvingsgelden badminton (50+) najaar 2016

Voor de vervolgreeks badminton (50+) die van start gaat op donderdag 1 september 2016 worden aan de deelnemers inschrijvingsgelden gevraagd.

P.25. Lessenreeksen-inschrijvingsgelden Latino Moves najaar 2016

Voor de vervolgreeks Latino Moves in het najaar 2016 worden aan de deelnemers inschrijvingsgelden gevraagd.

P.26. Inschrijvingsgelden sport snack eerste trimester 2016

Voor de lessenreeks SportSnack (eerste trimester) die plaatsvind in de Hovese basisscholen worden er inschrijvingsgelden gevraagd aan de deelnemers.

Frijthout zonnebloemen

P.27. Stand van zaken: Frijthout

P.28. Stand van zaken: Geelhandlaan

P.29. Stand van zaken: Telling in de Kapelstraat i.v.m. de kilometertelling

Geelhandlaan

Gesloten/ Geheime zitting

P.30.  Gemeenschapswacht-vaststeller – aanstelling voor de vaststelling van de inbreuken die uitsluitend bestraft kunnen worden met administratieve sancties.

 

Foto’s (c) Gazet van Hove.