19 september tot 3 oktober 2016, provincie Antwerpen

Alsmaar meer Vlamingen springen op de fiets. Toch weten we heel weinig over de Vlaamse fietser. Daarom organiseren de Fietsersbond en Fietsberaad Vlaanderen een 2de editie van de FietsTelweek. De provincie Antwerpen werkt hier graag aan mee en nodigt jou uit om dat ook te doen.

logo provincie Antwerpen

De provincie Antwerpen ondersteunt de FietsTelweek financieel en inhoudelijk. “We tellen zelf het aantal fietsers op 17 locaties, ondersteunen de lokale overheid bij hun fietstellingen en nodigen fietsers uit hun fietsverplaatsingen te registreren. Door deel te nemen aan de FietsTelweek stimuleer je een beter fietsbeleid. Samen brengen we het fietsgedrag van de Vlaming in kaart.” legt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Mobiliteit uit.

Fiets je zelf ? Laat weten waar je dat doet. Download de gratis FietsTelApp en registreer jouw persoonlijke fietsverplaatsingen. Door deel te nemen, maak je kans op schitterende prijzen waaronder een Oxford-fiets.

 Boechoutselei fietspad
Hove, Boechoutselei

Ben je een lokale overheid ? Tel dan van 19 september tot 3 oktober de fietsers op jouw grondgebied. Gebruik daarvoor je fietstelapparaat van de Provinciale Fietsbarometer. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap : je neemt deel aan de Fietstelweek én je komt je engagement voor de Provinciale Fietsbarometer na.

fietsers
Hove-station, fiets-o-strade

Foto’s (c) Gazet van Hove – coverfoto : gedeputeerde Luk Lemmens op de fiets in Berchem-station.