Op zondag 18 september 2016 organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden weer de “Dag van de Landbouw”. 45 bedrijfsleiders gunnen je dan, samen met hun familie, graag een blik op hun werk, producten en het leven op deze land- en tuinbouwbedrijven. Het thema dit jaar is  ‘Het begint bij ons’.

P1030672

De Dag van de Landbouw is al meer dan  30 jaar een succesformule. Elk jaar trekken tienduizenden mensen erop uit om kennis te maken met de actuele land- en tuinbouw. Met het thema ‘Het begint bij ons’ willen de organisatoren iedereen weer wat dichter bij de land- en tuinbouw brengen. Op de deelnemende bedrijven kan je zien hoe het er dagelijks aan toe gaat.

In onze regio kan je die dag terecht  in de gemeente Ranst en Emblem. In Ranst bij Het Groentegenot, een pas opgestart CSA-bedrijf met een grote variëteit aan fruit en groenten. Je krijgt uitleg over de werking van de zelfpluktuin. Er is een maïsdoolhof en je kan proeven van verse soep gemaakt met groentjes recht van het veld. Je bent welkom tussen 10.00 en 17.00u. in de Vinkenstraat schuin tegenover nummer 3 in de gemeente Ranst.

Of je kan naar Emblem bij Lembifruit. Op het fruitteeltbedrijf van Kris en Ingrid worden 9 soorten appels en 2 soorten peren geteeld op een oppervlakte van 15ha. Ze streven naar een milieuvriendelijke aanpak. Er zijn zonnepanelen, bijenhotels en er worden nuttige insecten ingezet. Je kan de machines, fruitplantages en koelcellen bekijken tijdens een rondleiding. Kinderanimatie en een eet- en drankgelegenheid zijn aanwezig. Lembifruit vindt je aan D’enge nr. 2 in Emblem. Je bent er welkom tussen 10.00 en 18.00u.

Boshoekstraat 98
Boshoekstraat, Hove

Meer info over de dag van de landbouw vindt u via www.dagvandelandbouw.be .

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.