Dieven hebben de voorbije dagen ‘dankbaar’ gebruik gemaakt van het goede weer om enkele inbraken te plegen in de wijken Buizegem en Molenveld in Edegem. Op drie plaatsen geraakten de dieven binnen door op het plat dak te kruipen van de achterbouw of via het plat dak van de buren.

Bij het mooie en warme weer van de afgelopen dagen en weken laten de bewoners van huizen en appartementen makkelijk overdag terwijl ze even weg zijn of s’nachts terwijl ze slapen, ramen open staan of  zetten ze vliegenramen in.

P1030470

 

Bij de politiezone HEKLA willen ze graag de inwoners waarschuwen dat bijv. een vliegenraam wel insecten tegen houdt, maar geen inbrekers. Bij de inbraken in de wijken Buizegem en Molenveld gingen de dieven aan de haal met een laptop en handtassen… “Sluit zeker alle ramen en deuren als je je woning verlaat en laat  ’s nachts enkel de veilige ramen, degene die onbereikbaar zijn voor inbrekers openstaan” zegt Tim De Boeck, de woordvoerder  van de politiezone HEKLA.

Voor meer info kan u steeds terecht bij de politiezone HEKLA op het tel 03 / 444 00 00. Want  “samen werken is samen veilig” zeggen ze bij onze politiezone.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove