Gisteren was het 1 september en dus de 1e schooldag voor duizenden kinderen ook in onze regio.

We maken even een overzichtje van de info die we binnen kregen : In de gemeente Lint in Mater Christi ontdekten de leerlingen van het 4e – 5e en 6e leerjaar van de basisschool op de eerste schooldag hun nieuwe klasgebouw. De school behielp zich bijna 15 jaar met tijdelijke lokalen en heeft dus nu iets nieuws kunnen zetten.

P1030647
BKO De Mikado – Hove

 

In Kontich werden de leerlingen van basisschool De Wilg op de 1e schooldag verwelkomd door de nieuwe schoolmascotte Willow. Het Engelse woord voor Wilg.

Basisschool De Schans eindigde dan weer hun 1e schooldag met de inhuldiging van een kunstgrasveld op de speelplaats. Het is een investering van 17.000 euro die voor 15 jaar speelplezier moet zorgen zei een trotse directeur Koen Martinet. “Daarbij investeerden we nog duizenden euro’s voor nieuwe speeltuigen, een danspodium met muziekinstallatie en spiegelwand.”

’t Groen Schooltje Hove
’t Groen Schooltje – Hove

 

De AHA school in Kontich was dan weer heel gelukkig met 30 ingeschreven leerlingen meer dan vorig schooljaar. En tenslotte in de stad Mortsel was het de 1e schooldag van de laatste maanden voor de Guido Gezelleschool in de Lusthovenlaan. Tijdens de herfstvakantie verhuizen de leerlingen namelijk naar de nabijgelegen nieuwe Parkschool in het park Oude God, samen met de lagere school van Sint-Lutgardis. Tegen 2017 – als het hele schoolgebouw klaar is – verhuizen ook alle kleuters, inclusief die van de Perenpit uit de Van Peborghlei in Mortsel naar daar.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove