Kontich

Het bestuur van voetbalvereniging FC VDP Sport is erin geslaagd om meer dan 450 voetballer(tjes) te laten spelen volgend seizoen. Dit kan door het aanleggen van het kunstgrasveld aan de Meylweg in de gemeente Kontich. En het moet gezegd zijn. Het nieuwe kunstgrasveld oogt heel erg mooi.

P1030515

Enkele jaren geleden beschikte de sportvereniging nog over drie voetbalvelden. Door het einde van de huurovereenkomst viel één van de terreinen weg. Even zaten de clubleden met de handen in het haar maar toen ze met succes beroep deden op het Kontichse gemeentebestuur kwam alles gelukkig toch nog goed. Het gemeentebestuur kwam met een bedrag van 150.000 euro over de brug en een renteloze lening van 250.000 euro.

Het eerste elftal van VDP speelt al jaren in de ere-afdeling van het Koninklijk Vlaams Voetbalverbond. De club brengt 22 ploegen in competitie. FC VDP Sport dankt zijn succes aan de schitterende inzet van een tachtig vrijwilligers en het feit dat het bij hen nog echt om sport draait, zonder winstbejag. “Voetballers die zin hebben om te komen spelen, zijn hier van harte welkom”, zegt voorzitter Chris Gernay.

P1030519

De officiële inhuldiging van het kunstgrasveld vindt plaats op 11 september om 13.00 uur met een wedstrijd tussen VDP ‘All – Stars’ en het team van Safety First. Misschien kan de gemeente Hove hier wel inspiratie opdoen voor de lokale voetbalclub.

P1030520
klassiek grasveld Meylweg Kontich

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.