De kinderopvang startte op 1 september 2001 aan het begin van het schooljaar 2001-2002 met negen begeleiders. Zij zorgden met plezier iedere dag na school voor ongeveer zestig kinderen. Naarmate de jaren verstreken, is de opvang sterk gegroeid. Nu zorgen twaalf begeleiders voor meer dan honderdvijftig kinderen per dag, van alle Hovese lagere scholen over alle schoolnetten. Het zijn bijna allemaal dames die de kinderen opvangen, maar binnenkort komt er ook een heer het team versterken. Emancipatie van de mannen in Hove ! De opvangruimte is uitgebreid, er is meer speelruimte en nog altijd evenveel enthousiasme. Kinderen van de leeftijdsklasse 2,5 tot 12 jaar kunnen in De Mikado terecht.

Tijdens de vakanties staat het team altijd klaar om kinderen doorheen de hele dag van 7.00u. ’s morgens tot 19.00u. ‘s avonds een aangename vrije tijd te bieden door activiteiten te voorzien en ruimte te geven voor vrij spel. Deze zomer is net zoals andere vakanties, maar wordt op een feestelijke manier afgesloten.

P1030630

Op dinsdagmorgen 30 augustus werden deze vijftien mooie jaren samen met kinderen en ouders gevierd. Gelukkig was het goed weer en scheen de zon ! Voor de kinderen stond er ’s morgens een heerlijk ontbijt klaar met broodjes, beleg en yoghurt. Een 90-tal kinderen daagden op. Sommigen aten zich propvol, gelet op het grote aanbod lekkers. Nadien konden de kinderen zich naar hartenlust uitleven op een Vlaamse kermis met een kegelspel, sjoelbak, een standje om snoepsatés te maken en nog veel meer. Om de feestdag af te sluiten, kwam er een ijskarretje voor de kinderen. De ouders konden bij het afhalen van de kinderen genieten van een hapje en een drankje. Terwijl de kinderen afgehaald werden, konden ouders gezellig met elkaar praten en een fototentoonstelling van de zomer bekijken. De verantwoordelijke stond met plezier klaar om de ouders te ontvangen en uitleg te geven over de foto’s en de opvang zelf.

P1030640

Burgemeester Koen Volckaerts en gemeentesecretaris Luc Vanrusselt kwamen in de voormiddag ook eens een kijkje nemen en zagen dat het goed was in De Mikado.

P1030636

Toespraak schepen van cultuur, onderwijs, wonen en BKO Gerda Lambrecht

“Onze Hovese Buitenschoolse kinderopvang De Mikado bestaat vijftien jaar en dat wordt gevierd !

De opvang startte op 1 september 2001 met negen begeleiders. Zij zorgden met plezier iedere dag na school voor ongeveer zestig kinderen. Naarmate de jaren verstreken, is de opvang sterk gegroeid. Nu zorgen twaalf begeleiders voor meer dan honderdvijftig kinderen per dag. Dankzij de inzet van mijn voorganger, schepen Arnold Herrebaut, werd de broodnodige uitbreiding een feit. Er is nu meer speelruimte en de opvangcapaciteit werd ook vergroot.

Het eeuwige enthousiasme waarmee cöordinator Edel De Meulenaere en haar team onze Hovese Mikado telkens weer in goede banen leidt, verdient eveneens een pluim, eigenlijk een heleboel pluimen …. Zij hebben ervoor gezorgd dat onze Mikado een vast begrip geworden is in Hove en de ons omringende gemeenten.

…/… ”

Hove , 30 augustus 2016

Gerda Lambrecht

 

Foto’s © Gazet van Hove