Vanessa Broes gaat in gesprek met literair icoon Herman Koch

Herman Koch, acteur bij en maker van het absurdistische televisieprogramma ‘Jiskefet’, brak als auteur internationaal door met zijn roman ‘Het diner’ (2009). Het verhaal over twee ouderparen die samen op restaurant gaan en daar de gruwelijke misdaad van hun zonen bespreken, werd een waanzinnige bestseller. Het boek werd wereldwijd miljoenen keer verkocht. Er is een toneelstuk, een Nederlandse en Italiaanse verfilming en binnenkort ook een Amerikaanse met Richard Gere in de hoofdrol.

 

boekenbeurs Mortsel 5

De opvolger ‘Zomerhuis met zwembad’ over een huisarts die een medische fout maakt die misschien geen fout is maar opzet, werd opnieuw uitgesproken goed gesmaakt door het grote publiek. ‘Geachte heer M.’, zijn laatste roman, is weer een sterk staaltje maatschappijkritiek waarin hij het schrijverswereldje satirisch op de korrel neemt.
Vanessa studeerde Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen. Ze speelde bij verschillende theatergezelschappen en zette allerlei artistieke projecten op touw. Al jaren leidt ze de literaire- en cultuurcafés in de Nova in Antwerpen. Ook als interviewster wordt ze veel gevraagd.
Op 12 oktober om 20 uur in zaal Da Capo. Tickets (7 EUR in voorverkoop, 10 EUR aan de kassa) kan je online bestellen via onderstaande sites of aan de balie in één van de vijf organiserende bibliotheken. Meer info via email : bibkwintet@bibliotheek.be –  hove.bibliotheek.be –  bibkwintet.bibliotheek.be .

www.hove.be

Foto’s (c) Gazet van Hove.