Gisteren was er “dag 1” van de zomerendfeesten in Hove. En meteen was het al over de koppen lopen in de Kapelstraat en het Sint-Laureysplein in de gemeente Hove. De middenstandsvereniging zorgde er voor veel leute en plezier dat even na 19.00u. begon met een opening door de Red Hackle en Pipe Band uit Antwerpen en reus Peer De Garde die voor deze opening ondermeer bijstand kreeg uit De Boshoek in Boechout.

Ook vandaag kan je in Hove terecht voor de 42e Zomerendfeesten met vanaf 8.00u. een rommelmarkt. Vanaf  11.00u. de 10e brunch ten voordele van het schoolproject in Uganda die doorgaat in zaal “Da Capo”. Om 13.00u. is er een trottinettenkoers, nadien sprookjesvertellingen, straatanimatie, de voorstelling van het nieuwe Hovese biertje Hip Hop Weyninckhoven, een nostalgische kinderstoet, de handjes in de lucht show voor kinderen en ouders met Dj Stefan Beeldens en optredens op het podium met als hoofdact Sergio.

P1030558

De zomerendfeesten worden dit jaar niet afgesloten door een vuurwerk. Want met het aanhoudende warm en droog weer is dit veel te gevaarlijk zegt men bij de middenstand van de gemeente Hove, na overleg met de betrokken diensten. Als alternatief biedt de middenstand iedereen een drankje aan tussen 23.00 en 23.30u. in het middenstandscafé op de zomerendfeesten.

P1030559

Ook jou lokale radio Frekwent is weer present met ons jaarlijkse “Rad van Frekwent” met bijna 1.000 mooie prijzen. Je vindt ons ter hoogte van Immo Casco op het Sint-Laureysplein in Hove.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove