In nauwe samenwerking met de Karel de Grote Hogeschool richt het stadsbestuur van Mortsel tijdens de laatste week van de zomervakantie een taalweek in, voor kinderen die thuis geen Nederlands spreken. Gedurende deze week krijgen de kinderen de kans om hun Nederlands bij te spijkeren op een leuke en speelse manier. De kinderen zitten op verschillende Mortselse basisscholen en komen uit alle windstreken. Meer dan 60 kinderen van 4 tot 12 jaar werden ingeschreven.

logo Mortsel

 

Studenten lerarenopleiding werkten een heel activiteitenprogramma uit voor de kinderen, voor hen is de organisatie van deze Taalweek onderdeel van een opleidingsonderdeel “Maatschappelijk Engagement”. Het is voor de studenten de perfecte gelegenheid om in contact te komen met een heel diverse groep kinderen. Op die manier worden zij nog betere leerkrachten !

De taalweek vindt plaats van 22 tot 26 augustus, in de Sint-Lutgardisschool van Mortsel (ingang Edegemsestraat). Op vrijdagvoormiddag wordt de taalweek afgesloten met een toonmoment.

’t Groen Schooltje Hove
’t Groen Schooltje Hove

Foto’s (c) Reporters.