Meer info en inschrijven in het dienstencentrum, tel. 03 / 454 08 37, e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be .

Film

‘RV’ is een familiefilm uit 2006 van Barry Sonnenfeld. De overwerkte Bob Munro (Robin Williams) sleurt zijn vrouw Jamie (Cheryl Hines), zijn dochter Cassie en zijn zoon Carl mee in een luxe camper – een RV – om een road trip naar de Colorado te maken in de Rocky Mountains. Hij had ze eigenlijk een reis naar Hawaii beloofd, maar plannen veranderen nu eenmaal. Bob denkt de sfeer in het gezin te kunnen verbeteren, maar heeft zijn hoofd in een wespennest gestoken. Onderweg overkomt hen de ene ramp na de andere en Bob krijgt daar uiteraard de schuld van. Op het RV-kamp ontmoeten ze het irritant vrolijke gezin van Travis Gornicke (Jeff Daniels), die ze maar niet van zich af kunnen schudden. Elke filmliefhebber welkom op donderdag 8 september, om 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur). Gratis. Na de film kan je nog gezellig nakaarten. Graag een seintje als je komt.

DC Ten Hove OCMW logo

Workshop ‘De overstap naar Windows 10’

Maakte je al de overstap naar Windows 10 ? En is dit voor jou niet zo evident als het allemaal wel lijkt ? Dan is deze workshop iets voor jou. Je leert er niet hoe je Windows 10 moet installeren, wel hoe je ermee kan werken. Op maandag 12 september van 13.30 tot 16.00 uur in het dienstencentrum.

Bij veel belangstelling wordt ook een sessie op 19 september georganiseerd. Kostprijs : 5 EUR. Inschrijven is verplicht. Je inschrijving is pas definitief na betaling van de deelnameprijs. De plaatsen zijn beperkt, wees er dus vlug bij.

OCMW Dienstencentrum Ten Hove

Smoutebollen eten

Op donderdag 15 september bakken ze in het dienstencentrum smoutebollen. Voor 1 EUR krijg je vier smoutebollen.

Je wordt vanaf 14.00 uur verwacht. Inschrijven ten laatste op maandag 12 september via tel. 03 / 454 08 37 of e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be.

Hangpot met bloemen

 

Bloemschikken

Samen bloemschikken kan in het dienstencentrum op donderdag 22 september begeleid door Lieve om 13.30 uur. Inschrijven verplicht ten laatste op 19 september.

Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen : scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot komt betalen. Kostprijs : 12 EUR voorschot, vooraf te betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

Bloembakken voor De Markgraaf

Zet je eerste stappen op de computer in Dienstencentrum Ten Hove

Ken je helemaal niks van computers, maar wil je er toch wel mee leren werken ? Al was het alleen maar om met je kleinkinderen mee te kunnen en te begrijpen waar zij

allemaal mee bezig zijn ? In het dienstencentrum organiseren ze cursussen op een laag niveau en aan een traag tempo. In een eerste reeks leer je, op een heel eenvoudige manier en onder begeleiding van mensen met veel geduld, je angst overwinnen, zet je je eerste stappen in de computerwereld en ga je al eens even kijken op dat grote wereldwijde internet. In een vervolgreeks leer je nog meer mogelijkheden van het internet en ga je ook een e-mail leren versturen en beantwoorden.

Elke reeks telt vijf lesmomenten van 2,5 uur en vijf oefenmomenten van 2 uur. Een reeks kost 25 EUR. Als de kostprijs voor jou een probleem is, kan je contact opnemen met de centrumleider.

Zij zal jouw vraag in alle discretie behandelen en samen met jou een oplossing zoeken.

Geïnteresseerd ? Het aantal plaatsen is beperkt, wees er dus vlug bij en informeer in het dienstencentrum op het nummer 03 / 454 08 37 of er nog een plaatsje vrij is. Data basiscursus : maandag 26 september en 3, 10, 17 en 24 oktober van 9.30 tot 12.00 uur, oefenen op donderdag 29 september en 6, 13, 20 en 27 oktober van 9.30 tot 11.30 uur. Data vervolgcursus : maandag 7, 14, 21 en 28 november en 5 december van 9.30 tot 12.00 uur, oefenen op donderdag 10, 17 en 24 november en 1 en 8 december van 9.30 tot 11.30 uur.

 

www.facebook.com/dc.ten.hove

 

Foto’s © Reporters.