De politie van de zone Minos. Dat is  Boechout, Borsbeek, Mortsel, Wijnegem, Wommelgem  wil de inwoners vragen om extra aandachtig te zijn bij het afhalen van geld aan een bankautomaat. Bendes hebben een nieuwe techniek gevonden om je bankkaart en bijhorende code te ontfrutselen bij het afhalen van contant geld.

De bende gaat telkens te werk met twee personen. Een vrouw gaat achter het slachtoffer bij de automaat staan om eerst de pincode mee te lezen. Daarna leidt ze hem af door geld uit haar handen te laten glippen. Het slachtoffer  helpt haar in veel gevallen om alles op te rapen en wendt zich daarna terug tot de automaat, maar in die tijd is hij al opgelicht. De handlanger van de vrouw, die ook nabij stond of aan het automaat in de buurt, heeft intussen de bankkaart verwisseld door een kopie. Nadien geeft de vrouw nog de pincode van de kaart mee aan de medeplichtige. De oplichting duurt in totaal nog geen halve minuut.

politie logo

 

In het Verenigd Koninkrijk kent fraude aan bankautomaten sinds vorig jaar weer een serieuze opmars, er zijn ruim een vijfde meer gevallen dan voordien. Ook in onze regio wil de politie voor deze handelingen waarschuwen. Voor meer info kan U steeds terecht bij uw lokale politiezone of bij de politiezone Minos op het tel. 03 / 451 98 98.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Reporters