Dinsdag 2 augustus e.k. start de heraanleg van de fietspaden in het deel van de Ooststatiestraat tussen de N1 Koningin Astridlaan en de Meylweg in Kontich. Tijdens deze werken vernieuwen ze in de Ooststatiestraat ook het voetpad aan de kant van het Broekbos, tussen de N1 Koningin Astridlaan en de Meylweg.

Concreet werken ze in 2 fases. In fase 1 wordt aan de kant van de pare huisnummers het voet- en fietspad opgebroken, funderingen gelegd, de boordsteen getrokken en het fiets- en voetpad aangelegd. Van zodra de betonstraatstenen in fase 1 aangelegd worden, starten ze met fase 2. In deze fase wordt aan de kant met onpare huisnummers het fietspad heraangelegd. De werken beginnen telkens aan het kruispunt met de N1 Koningin Astridlaan en er wordt gewerkt richting Meylweg. Bij de heraanleg van de fietspaden gebruiken ze zogenaamde wortelbruggen. Met deze techniek voorkomen ze dat opdrukkende boomwortels na de heraanleg nog zorgen voor losliggende tegels of gescheurd asfalt. Dankzij deze techniek kunnen ze de bomen in de Ooststatiestraat behouden. De werken kunnen hier en daar voor wat verkeershinder zorgen. De werken duren ongeveer 40 werkdagen en worden uitgevoerd door de firma Crauwels NV.

logo Kontich

Voor meer info over de werken kan u steeds terecht op het mailadres werken@crauwelsnv.be of op het nummer 014 / 30 13 10 of lees meer op de website van de gemeente Kontich via www.kontich.be .

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Reporters