De vraag moet gesteld worden

Neen met nationaalsocialisme had die terreur niets te maken!

door Miel Swillens – www.doorbraak.be

Het is geweten, lezer, dat velen die lid werden van de SA, Hitlers Sturmabteilungen, kleine criminelen waren. Als die al eens iets lazen, was dat vast niet die onverteerbare turf Mein Kampf. Daar werd hooguit eens in gebladerd. Boefjes waren het, schorremorrie. Maar met het ware nationaalsocialisme hadden die maar weinig van doen.

SS Hitlerjugend
SS Divisie ‘Hitlerjugend’

En wie trok er naar het Oostfront ? Dat waren gefrustreerde jongeren die hier niet aan de bak kwamen, slachtoffers van gewiekste ronselaars. Van Alfred Rosenbergs Der Mythus des zwanzigsten Jahrhunderts hadden die nog nooit gehoord. Sukkelaars waren, kansarme sukkelaars. Nationaalsocialisten ? Kom nou !

Wat dan te denken van die mannen van de Waffen-SS, in hun zwarte uniformen met doodskop op de kepie ? Die lieten Joden hun eigen graf graven en maaiden ze daarna neer met machinegeweren. Maar die mannen waren getraumatiseerd door de oorlog, lezer. En ja, er zaten psychopaten bij, maar die vind je overal, in elk land en bij elke gezindheid. Waarom denken we automatisch aan het nationaalsocialisme als het over dergelijke wreedheden gaat ? Kom zeg, stop met dat Ariërs bashen !

Zelfs een gewezen Paus was lid van de Hitlerjugend

Alles welbeschouwd, lezer, ligt de conclusie voor de hand : Hitler was een lone wolf.

 

Foto’s (c) Reporters.