De voorbije dagen zijn in het centrum van Kontich en Hove twee dames én een oudere man op bijna telkens dezelfde manier bestolen. “De daders spraken de dames met een smoes aan om geld te wisselen of om de weg te vragen”, zegt Eva De Blaere van de politiezone HEKLA. “Daarna legden ze een wegenkaart op de handen van de dames om dus zogezegd de weg te vragen, maar ondertussen slaagden de daders er blijkbaar in om geld te stelen uit de handtas. Het was pas later dat de dames de diefstal opmerkten.”

Geld euro's

 

Bij een oudere man was de werkwijze anders. Hij werd  woensdag jl.  in de Leon Dumortierstraat in Hove aangesproken. De daders vroegen om wisselgeld om te kunnen telefoneren. Toen de man zijn portefeuille bovenhaalde, graaiden de twee mannen al het papieren geld uit zijn geldbeugel. Het ging om zo’n 600 euro. De daders zijn ongeveer 30 jaar oud, van vreemde origine en altijd netjes gekleed. Er werd ook een donkerkleurige auto gesignaleerd met een sticker (P) van de landcode van Portugal op.

Wie informatie heeft over deze daders, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van de zone Hekla op het telefoonnummer 03 / 444.00.00.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Reporters