Vanaf zondag a.s. 24 juli 2016 start het Agentschap Wegen en Verkeer met een grondige vernieuwing van het wegdek op de E19 over een lengte van 7 kilometer tussen Rumst en Kontich richting Antwerpen.

Tussen Mechelen-Zuid en Kontich worden bovendien ook de vangrails en enkele bruggen aangepakt. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht vooral tijdens de avondspits op weekdagen ernstige hinder en tijdens de laatste week van de werken – zelfs de hele dag, aangezien het bouwverlof dan voorbij is en er weer een pak meer verkeer op de baan zal zijn. Tegen 14 augustus zou alles afgerond moeten  zijn.

openbarewerken

 

De werken worden in twee fasen uitgevoerd. Na het plaatsen van de signalisatie en het doorsteken van de middenbermen wordt er vanaf maandag 25 juli gestart met het vernieuwen van het wegdek ter hoogte van Kontich en met het vervangen van de vangrails van Mechelen-Zuid tot aan de Netebruggen – een mobiele werf die elke nacht een kilometer opschuift. De tweede fase houdt in dat van 29 juli tot 14 augustus de rijweg vanaf de Netebruggen tot een kilometer voor het complex van Kontich vernieuwd wordt. Al het verkeer richting Antwerpen wordt dan op de rijweg richting Brussel geleid, zodat het verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken moet.

Het op- en afrittencomplex van Rumst en het complex van Kontich worden eveneens afwisselend (gedeeltelijk) afgesloten. Het Verkeerscentrum waarschuwt daarnaast ook voor hinder op het onderliggende wegennet en dan vooral de N1, waar allicht veel extra verkeer naartoe zal trekken.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove