Stad Mortsel zet voluit in op de heropleving van de winkelbedrijvigheid in haar handelscentrum. De stad heeft een fenomenaal aanbod aan lokale winkels en dat mag geweten zijn. Meer dan 450 commerciële zaken, dat is heel wat.

In mei 2015 voerde de gemeenteraad van Mortsel een starterspremie in voor nieuwe ondernemers binnen de sectoren kleinhandel en horeca. Daarmee wil de stad niet alleen nieuwe ondernemers aantrekken, maar tegelijkertijd het percentage leegstand terugdringen.

Geld 100 dollar

Is een starterspremie zinvol ?

Ja ! Elk leegstaand winkelpand is er één teveel. Hoe dichter in het centrum dat de ondernemer zijn activiteit begint, hoe meer hij krijgt. Van 250 euro voor nieuwe handelszaken die het verst van het centrum verwijderd zijn tot maar liefst 975 euro voor nieuwe handelszaken pal in het centrum. Deze bedragen zijn afhankelijk van de ligging van het pand en de duurtijd van de leegstand.

Stad Mortsel onderneemt ook verdere actie om de leegstand op de commerciële as weg te werken.

Nieuwe handelszaken melden : ook jij kan helpen ! Er bestaat geen meldingsplicht voor detailhandels, in tegenstelling tot een adreswijziging ‘wonen’. Dat betekent dat een lokaal bestuur zich moet baseren op spontane meldingen of vaststellingen om bewegingen in onze detailhandel te registreren. Het is om verschillende redenen belangrijk dat een lokaal bestuur over een zo compleet en recent mogelijk gegevensbestand beschikt. Zo willen we al onze ondernemers op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes, betrekken bij het beleid en het belang van onze woon- en winkelstad. We willen vooral graag alle nieuwe ondernemers van harte verwelkomen. Iedere Mortselaar kan hierbij een actieve bijdrage leveren. Beter een melding te veel dan één te weinig !

logo Mortsel

Een nieuwe of verdwenen handelszaak opgemerkt ?

Laat het ons weten via het stadsonthaal in Stadsplein 2.

Tel. 03 / 444.17.17. – e-post : onthaal@mortsel.be .

 

© Mortsel Info

Foto’s © Gazet van Hove.