Albrecht Rodenbachschool

Hove, maandag 27 juni 2016

Toespraak schepen van Onderwijs Gerda Lambrecht bij de proclamatie :

Schoolfeest

 

“Goedenavond iedereen, goedenavond jongens en meisjes,

Van mijn kant ook hartelijk dank voor deze prachtige voorstelling waarvan we zonet mochten genieten. Ik hoop dat jullie hier in je latere leven een leuke herinnering aan overhouden.

Dit was het dus, de laatste dagen in de lagere school als oudste groep van allemaal. Volgend jaar is het gans anders. Dan beginnen jullie weer van voor af aan, als de jongste groep.

Heel lang geleden stapten de meesten van jullie de grote poort van De Rodenbachschool binnen met een splinternieuwe boekentas.

Het was eindelijk zover !

Met vallen en opstaan hebben  jullie leren lezen, schrijven en rekenen. Bij de ene ging dat al wat gemakkelijker dan bij de andere.

Nadien werd alles beetje bij beetje wat moeilijker.

De meesters en de juffrouwen van De Rodenbachschool deden hun uiterste best om jullie zoveel mogelijk te leren. Soms lukte het zeer goed. Op andere dagen leek het alsof ze al die moeite voor niets deden. Maar het loonde.

Ondertussen vlogen de dagen, de weekends, de vakanties én de schooljaren voorbij.

Jullie zijn nu gekomen op het einde van het 6de leerjaar. Het is zeer prettig dat je hier nu bent om samen met je ouders of grootouders deze afscheidsreceptie bij te wonen.

Ik denk dat jullie mogen zeggen dat jullie samen hier een hele leuke schooltijd beleefd hebben. Jullie hebben eerst en vooral zeer hard gewerkt en zeer veel geleerd om dit te bereiken.

Ik wil kort ook nog enkele woordjes besteden aan het volgende schooljaar.

Op 1 september zetten jullie de grote stap naar het secundair onderwijs.

Vergeet niet dat in deze klas een leerkracht stond die probeerde jullie op de voet te volgen. Dit kunnen de leraars in het secundair onderwijs niet. Jullie zijn dus vanaf nu zelf verantwoordelijk. Dit zal een grote aanpassing zijn.

Probeer vanaf de eerste dag mee te zijn.

Wie hard werkt, zal zeker slagen. Het hangt dus helemaal van jezelf af.

Jullie beginnen nu aan een volgend hoofdstuk van jullie leven. Er zullen leuke momenten zijn maar ook minder leuke. Ik hoop dat jullie dromen mogen uitkomen en jullie zijn altijd welkom om als “oud-leerling” een bezoekje te brengen aan deze school.

Geniet van de vakantie en het ga jullie goed !

27/06/2016

Schoolfeest A. Rodenbachschool

Foto’s (c) Gazet van Hove