Vrijdag 1 juli 2016

Baravan vanaf 19.00u., Felix Timmermansstraat, gezellig samenzijn. Org. Werkgroep Vredewijk, meer info op www.vredewijk.be .

Vredewijk bord

Speelpleinwerking zomervakantie 2016

Het is vakantie en dat betekent speeltijd ! De animators staan elke dag klaar met een gevarieerd programma : spelletjes, knutselen, quizzen, behendigheid, sport,…

Kom alvast gratis een kijkje nemen op vrijdag 1 juli van 9.00 tot 16.00 uur om het twintigjarig bestaan van speelplein Sjiraf te vieren.

Alle kinderen van 6 tot en met 14 jaar zijn welkom bij de speelpleinwerking in en aan de lokalen van het JOC Hove en aan het Sportpark in de Paul van Ostaijenlaan. Tijdens de zomer is het open van 1 juli tot en met 20 juli, 1 tot en met 20 augustus en 29 tot en met 31 augustus. Let op : op donderdag 21 juli, vrijdag 22 juli en maandag 15 augustus is de speelpleinwerking gesloten. De werking start ’s morgens om 9 uur en loopt tot 16 uur. Kinderen kunnen toekomen tussen 8.00 en 9.00 uur en opgehaald worden tussen 16.00 en 17.00 uur. Vanaf 17.00 uur is er na-opvang voorzien tot 18.00 uur.

Meebrengen : drinkbus, koek of fruit, lunchpakket en natuurlijk kleren die vuil mogen worden. Tarieven : één dag speelplein kost 5 EUR. Een tienbeurtenkaart is verkrijgbaar aan 40 EUR. Na-opvang (van 17 tot 18 uur) kost 1 EUR. Wanneer je betaalt vóór 27 juni betaal je voor één speelpleindag 4 EUR.

speelplein 3

Uitstappen

Tijdens de zomervakantie trekt de speelpleinwerking er een aantal keer op uit. De uitstappen vinden steeds plaats op vrijdag : 15 juli Bobbejaanland (pretpark), 5 augustus Zoo & Aquatopia (dieren), 19 augustus Lilse Bergen (avontuur). Elke uitstap kost 20 EUR. Inschrijven is verplicht bij de jeugddienst, want het aantal plaatsen is beperkt.

Animators

Het team bestaat elke week uit een hoofdanimator en een vijftal animators. Zij zijn allen opgeleid voor hun taak en vertrouwd met de werking als animator, maar vaak ook als lid in hun kinderjaren. Ook de jeugddienst staat steeds klaar voor de animatoren en de kinderen.

Inschrijven bij de jeugddienst tijdens de openingsuren of via e-mail : jeugd@hove.be. Meer info jeugd@hove.be .

speelplein 1

 

Zaterdag 2 juli 2016

Wandeldag Scheldeland (regio Kalken)

De zomer wandeldag gaat op zaterdag 2 juli door het Scheldeland in de regio Kalken (tegen Gent). Voor de stevige stappers maken ze er een wat langere dag van, voor wie liever wat minder ver stapt wordt het een halve dag. Samenkomst aan de Hovese sporthal om 9.00 uur voor de lange stappers en om 10.30 uur voor de korte stappers. Ze spreken af op het vertrekpunt : voor de lange stappers om 10.30 uur, voor de korte stappers om 12.00 uur. Met het veerpont steken ze de Schelde over en aan de overkant gaan ze middageten (picknick en/of snack). Het tweede deel van de wandeldag doen ze samen in groep. Na afloop drinken ze nog gezellig een drankje voor ze weer richting Hove rijden. Meer info : Pol Van herck, e-mail : polendoris@gmail.com. Org. KWB Hove.

Flirte eens met het Marxisme

 

Zondag 3 juli 2016

Vlaanderen feest! : optreden en barbecue

In Hove wordt de Vlaamse feestdag gevierd op zondag 3 en vrijdag 8 juli.

Vlaamse_vlag

Om 10.00 uur heeft eerst de traditionele eucharistieviering plaats in de Sint-Laurentiuskerk. Om 11.00 uur wordt iedereen op het grasveld naast de speeltuin verwacht voor het muzikaal gedeelte met aperitief en de barbecue. Dit alles wordt aangeboden door het gemeentebestuur, de Cultuurraad en de organisatie Vlaanderen feest! ter gelegenheid van 11 juli.

Stampen & Dagen

De wortels van Stampen & Dagen gaan terug tot in 1975, wanneer de pioniers van de Vlaamse dialectische ambiancemuziek hun debuutelpee op het publiek loslaten. Hits als ‘Marie-Claire’, ‘Den tandem’ of ‘Den boemeltrein’ staan in het collectieve geheugen gebeiteld en halen vandaag nog steeds de radiolijsten. Sterker nog: Stampen & Dagen beleeft meer dan ooit een revival en kan nog steeds rekenen op een stevige en zelfs sterk verjongde fanbase. De uitstekende livereputatie van Stampen & Dagen is gestoeld op zowel de ervaring als het nimmer tanende enthousiasme van de leden die prat gaan op humor, sterke inhoud en muzikale kwaliteit. Het gemeentebestuur nodigt je graag uit om hun uitgebreide repertoire te (her)ontdekken, maar vooral om Stampen & Dagen te ervaren zoals ze het best tot hun recht komen: in hun natuurlijke habitat, op een podium!

Barbecue

Rond 12.30 uur start op het terras van de cafetaria van de sporthal de traditionele barbecue. Als deelname in de onkosten wordt gevraagd om voor de barbecue ter plaatse 5 EUR (drank niet inbegrepen) te betalen. Geef vóór 1 juli een seintje met hoeveel personen je wenst deel te nemen bij Ann Goyvaerts via e-mail : cultuur@hove.be of telefonisch op het nummer 03 / 460 33 12. Let op : het terras blijft gesloten tot na het optreden.

11 juli viering

 

Maandag 4 juli 2016

Fietsen met OKRA

Samenkomst 13.30u. D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove. Enkel bij gunstige weersomstandigheden (+5°C)! Meer infotel. 03 / 455 35 68 .

P1030067

 

Woensdag 6 juli 2016

Fietstocht naar Scherpenheuvel

Samenkomst om 8.30u. D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove. Org. OKRA, verdere info tel. 03 / 455 35 68.

vlaamse leeuw

Vrijdag 8 juli 2016

11 juliviering met Veerle Wouters

Ook dit jaar nodigt het gemeentebestuur je uit op een boeiende avond met gastspreker Veerle Wouters. Veerle Wouters is handelsingenieur en gaf van 1999 tot 2013 les als lector informatica aan de XIOS Hogeschool Limburg. Die piste heeft zij in 2010 afgebouwd en in 2013 met pijn in het hart moeten opgeven. Door een steeds drukkere parlementaire agenda vond ze het noodzakelijk zich opnieuw te focussen. Haar engagement vertrekt vanuit een oprechte Vlaamsgezindheid die haar met de paplepel is ingegoten. Zoals bij velen begon het allemaal lokaal. Sinds 2001 mocht ze in de gemeenteraad van Riemst zetelen en van 2007 tot 2010 in de provincieraad. Ze is ook lid van het dagelijks bestuur Limburg en de partijraad, waardoor ze ook binnen de N-VA haar steentje bijdraagt. In 2010 kwam haar politieke carrière in een stroomversnelling en werd Brussel haar nieuwe thuishaven als volksvertegenwoordiger in de Kamer. In de Kamer is ze werkzaam in de commissies financiën, comptabiliteit, verkiezingsuitgaven en partijfinanciering en bedrijfsleven. In mei 2014 werd Veerle opnieuw verkozen tot Kamerlid. Om 20.00 uur in De Markgraaf. Na de spreekbeurt is er tijd voor een babbel en een drankje. Hiermee wordt een inhoudelijk luik aan de viering van de Vlaamse feestdag gegeven.

Meer info tel. 03 / 460 33 12, e-mail : cultuur@hove.be .

P1020847

Foto’s © Reporters.