De Hovese oppositiefracties “Fan van Hove” (CD&V, O-VLD) en het groen-linkse Hove Beweegt lieten het echt afweten op de laatste gemeenteraad van maandag 27 juni 2016, vlak voor de vakantieperiode.

Ten eerste was de helft van de fractie ‘Fan van Hove’ afwezig : de raadsleden Luc Vuylsteke de Laps en Jos Peeters kwamen niet opdagen evenals het groen-linkse raadslid Diederik Vandendriessche. Er werd door de gemeenteraadsvoorzitter geen reden medegedeeld voor de afwezigheid van genoemde raadsleden. Waren ze reeds op reis ? Naar het voetbal in Frankrijk ? Interesseerde de agenda van de gemeenteraad hen niet ?? …??? …

P1020176
LVDL : dook niet op in de gemeenteraad

Ze zijn uiteindelijk verkozen door hun kiezers en worden geacht om hun belangen te verdedigen, zeker door hun actieve aanwezigheid op de maandelijkse gemeenteraad !

Ten tweede zetten beide oppositiefracties geen enkele interpellatie op de agenda van de Hovese gemeenteraad ! Loopt alles perfect in Hove ?!? Indien dit het geval is, kunnen ‘Fan van Hove’ en ‘Hove Beweegt’ zichzelf best onmiddellijk ontbinden, want het huidige gemeentebestuur doet het dan niet zo slecht.

Er is altijd wel wat te zeggen tijdens een gemeenteraad, zeker door gemeenteraadsleden die tussen de mensen staan. De gemeente is steeds in beweging …‘Het dorp is een wereld !’ Als je natuurlijk boven de mensen staat, op hen neerkijkt en je nergens laat zien in Hove, kom je ook niets te weten en kan je beter je ontslag indienen. Nietwaar groen-links !?!

P1030156
was intellectueel afwezig

Ten derde waren de tussenkomsten van de oppositiefracties op de voorliggende agendapunten zeer zwak. De meeste agendapunten werden unaniem aangenomen. Verder hield de oppositie het maar bij enkele brave vraagjes. Toppunt van al was een vraag van het groen-linkse raadslid Anne Van Put bij de behandeling van de jaarrekening 2015. Alle raadsleden hebben sedert meer dan één jaar een tablet van de gemeente ter beschikking om de te behandelen documenten snel in te kijken. Vroeger werden de documenten integraal afgedrukt door de gemeentelijke administratie en per bode bij de raadsleden thuis afgeleverd. Dit was een erg arbeidsintensieve onderneming. Nu kan men sneller documenten en latere toevoegingen doorsturen via de tablets en zo ook een massa papier uitsparen. Raadslid Anne Van Put vroeg om terug een papieren versie van de jaarrekening te krijgen, alvast één per fractie, want zij geraakte er niet aan uit. Weer enkele extra bomen die moeten sneuvelen ! Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde de groen-linkse interpellante dat “ze via een klein kabeltje en een USB-stick een verbinding kan maken naar een TV-scherm en zo de documenten vergroten. We leven in een papierloos tijdperk. Het is ook meer ecologischer”.

Het groen-linkse Hove Beweegt is dus duidelijk niet zo ecologisch als ze zichzelf voorstellen. “Luister naar mijn (linkse) woorden, maar kijk niet naar mijn (rechtse) daden.” Wanneer zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen ?

Verkiezingen 2014

Foto’s © Gazet van Hove.