Het OCMW Hove voorziet begeleiding en advies naar het zoeken van werk met behulp van een arbeidsbegeleidster. Zij werkt in het kader van een samenwerkingsovereenkomst met de OCMW’s van Boechout en Wommelgem.

De diensten van deze medewerkster zijn in de eerste plaats voor cliënten die recht hebben op leefloon. Tewerkstelling is immers een belangrijk onderdeel van de Leefloonwet. Voor de jonge leefloongerechtigden (- 25 jaar) is het opmaken van een hulpverleningsplan gericht op tewerkstelling (met dwingend karakter) een must.

Maar niet enkel mensen die recht hebben op leefloon kunnen gebruik maken van deze dienstverlening. Ook andere mensen uit Hove die hulp kunnen gebruiken bij het zoeken naar een job of een gepaste opleiding kunnen beroep doen op de arbeidsbegeleidster.

burger werkt mee
werkers van de gemeente Hove …

Voor de begeleiding van deze cliënten wordt door de arbeidsbegeleidster een traject op maat aangeboden.

In het systeem van sociale tewerkstelling werden gedurende het jaar 2015 vijf mensen tewerkgesteld in het kader van artikel 60§7 van de OCMW-wet.

Op 31 december 2015 waren er nog 3 personen werkzaam met een art. 60§7 contract. Het OCMW Hove besteedde hieraan 69.937,41 euro voor de lonen van al deze mensen. Het OCMW ontving 49.679,88 euro aan subsidies voor deze tewerkstellingen.

ocmw logo

Art. 60 § 7. (Wanneer een persoon het bewijs moet leveren, van een periode van tewerkstelling om het volledige voordeel van bepaalde sociale uitkeringen te verkrijgen of teneinde de werkervaring van de betrokkene te bevorderen, neemt het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn alle maatregelen om hem een (…) betrekking te bezorgen, in voorkomend geval verschaft het deze vorm van dienstverlening zelf door voor de bedoelde periode als werkgever op te treden. 

OCMW Hove 

Bron : OCMW Hove – jaarverslag 2015.

Foto’s © Gazet van Hove.