Hove/ Regio

We schreven enkele dagen geleden reeds dat het groen-linkse kartel Hove Beweegt met zichzelf in conflict ligt als het over de fusies van gemeenten gaat. De laatste politieke actualiteit heeft hen reeds een beetje geholpen. Groen-links moet zich niet meer uitspreken. Dat deden anderen voor hen.

Eergisteren was er weer een ‘besloten vergadering’ in het Hovese gemeentehuis rond de fusies van gemeenten. Er werden belangrijke koerswijzigingen vastgesteld.

Lees hieronder het standpunt van het Kartel Fan van Hove (= CD&V, O-VLD, onafhankelijken).

openVLD-CDenV logo

*******************************************************************

“Geen fusie voor Hove !

Herinner onze publicatie van begin 2016 waarin we de fusiekoorts rond Hove met Edegem brachten na uitspraken van de burgemeester van Edegem op ATV. Hij stelde toen dat een mogelijke fusie met Hove een interessante optie was en hij hierover begin 2016 gesprekken wilde voeren. Fan van Hove (CD&V-Open VLD) was toen de enige fractie die hier een democratisch probleem van maakte en een referendum vroeg, zodat dat de Hovenaar mee kan beslissen.

De bestuursploeg in naam van N-VA burgemeester Volckaerts kondigde gisteren op een gemeentelijke werkgroep aan dat een fusie geen draagvlak blijkt te hebben en dus niet meer aan de orde is. Als absolute tegenstander van dit fusieverhaal zijn we uiteraard bijzonder tevreden met deze wending. We geloven sterk dat het protest van ons kartel deze beslissing heeft geforceerd.

We blijven geloven dat Hove qua dienstverlening de meeste uitdagingen aan kan, meestal met een eigen betaalbare dienstverlening, waar nodig via samenwerking met andere gemeenten. En die dienstverlening kan zeker nog beter, maar een fusie was daar zeker niet de enige optie voor. Er liggen nog heel veel mogelijkheden bij een doorgedreven intergemeentelijke samenwerking. Iets waar we als Fan van Hove graag mee op verder denken en de andere Hovese partijen hier ook toe oproepen.

Voor meer info :

Luc Vuylsteke de Laps, tel. 0495 / 59 35 02

Wim Bollaert, tel. 0497 / 07 98 50.

Volg ons :

https://www.facebook.com/Fan-van-Hove-450189061717675 ”.

Gemeentehuis Lente

Foto’s © Reporters.