Laatste Triple P magazine met tips voor ouders

Zeven jaar lang hield Triple P magazine de vinger aan de pols van het positief opvoeden. Deze maand sluit het magazine feestelijk af met een extra dik nummer. In deze laatste editie van het magazine zet de provincie de krachtlijnen van positief opvoeden nog eens extra in de kijker. Een veilige en stimulerende omgeving creëren voor je kind. Je kind doen groeien door positieve aandacht. Snel en consequent reageren op ongewenst gedrag. Realistische verwachtingen stellen tegenover je kind én tegenover jezelf als ouder. Voldoende tijd nemen voor jezelf, tijd om bij te tanken en om volop van het leven te genieten.

logo provincie Antwerpen

We gaan op bezoek bij Lien Willaert – schrijver van kookboeken en echtgenote van regisseur Jan Verheyen – en hun dochter Anna. En we geven het woord aan opvoedingsdeskundigen zoals kinderpsychiater Lieve Swinnen en psychologen en onderzoekers Bart Soenens en Maarten Vansteenkiste. En we laten vooral veel ouders zelf aan het woord.

Deze laatste editie eindigt met een overzicht van tal van organisaties waar ouders opvoedingsondersteuning kunnen krijgen.

positief 2 

Triple P magazine praktisch

Het Triple P magazine is gratis te verkrijgen bij Kind en Gezin, de opvoedingswinkels, bibliotheken en op tal van verdeeladressen, zie www.triplepmagazine.be of via redactie@triplepmagazine.be. Extra info vinden ouders op de Facebookpagina ‘Positief opvoeden werkt !’. Organisaties buiten de provincie Antwerpen kunnen het magazine bestellen voor 0,25 eurocent/magazine.

Meer info over Triple P : www.triplep.be .

 

Foto’s (c) Reporters.