Regio Zuidrand in de vitrine op www.toerismezuidrand.be .

Zin om deze zomer de prachtige Zuidrand van Antwerpen te verkennen ? Dat kan nu nog makkelijker dankzij de nieuwe website www.toerismezuidrand.be. Hier vind je voor het eerst het volledige aanbod van de streek.

Bruno Peeters, gedeputeerde voor Toerisme, en Rik Röttger, gedeputeerde voor Landschapspark Zuidrand, zijn tevreden : “De AntwerpseZuidrand heeft heel wat moois in petto. Je kan er heerlijk fietsen en wandelen langs de mooie kasteeldomeinen en parken, er is de rijke geschiedenis van de fortengordel en voor wie honger of dorst heeft zijn er de vele uitgelezen restaurants, cafés en winkels met verrassende streekproducten. Met deze nieuwe website kan iedereen daar nu ten volle van genieten. Als provincie maken we samen met de gemeenten van de Zuidrand ‘een sterk merk’.”

logo provincie Antwerpen

 

Provincie Antwerpen partner voor landschapswerking

Ten zuiden van Antwerpen, maken de gemeenten Aartselaar, Boechout, Borsbeek , Edegem, Hemiksem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel en district Wilrijk deel uit van het Landschapspark Zuidrand. De open ruimte in de zuidrand typeert zich door beekvalleien, kasteeldomeinen en hoeves die een rijk verleden herbergen.

Modelhoeve woonhuis

De provincie Antwerpen is, samen met 9 gemeenten, de Vlaamse overheid en verenigingen gestart met een landschapswerking die de gemeentegrenzen overstijgt. Bedoeling van deze samenwerking is om de open ruimte in de Zuidrand te bewaren, op te waarderen en te verbinden zodat bewoners en bezoekers er kunnen van genieten. De gloednieuwe website bundelt ook alle initiatieven die daartoe genomen worden, en vormt zo een visueel uithangbord voor de streek.

Lauwhoeve

Provincie Antwerpen partner voor toeristisch-recreatieve ontwikkeling

logo Hove
De eerste zeven van deze gemeenten startten samen met Horeca Vlaanderen, Toerisme Provincie Antwerpen en Landschapspark Zuidrand het project ‘De Zuidrand, dat smaakt !’ op om de streek toeristisch en recreatief te ontwikkelen. Toerisme Provincie Antwerpen en Landschapspark Zuidrand maken deel uit van het projectteam en de stuurgroep om het project mee vorm te geven.

Het project is het resultaat van een projectoproep van het Agentschap Innoveren en Ondernemen. De gemeenten kregen hierdoor subsidies om toerisme en recreatie te gebruiken als hefboom voor lokale economie. Voor de Zuidrand betekent het een vliegende start voor de toeristisch-recreatieve ontwikkeling van de streek.

Frijthout
www.toerismezuidrand.be
De website van ‘De Zuidrand, dat smaakt !’ is een leidraad voor een bezoekje aan Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich en Lint. Je vindt er unieke bezienswaardigheden, mooie fiets- en wandelroutes, toffe logeeradresjes enzovoort. Een greep uit het aanbod :

Maak kennis met de mooiste natuurgebieden en parken van de streek.

  • Duik in de geschiedenis en ontdek de kastelen en forten.
  • Vind de leukste zomerbars en speeltuinen.
  • Fiets of wandel door de Zuidrand en download jouw route online.
  • Bezoek de streek in groep en laat je leiden door een gids.
  • Vind de weg naar de lekkerste eetadresjes, hoevewinkels en streekproducten van de Zuidrand.
  • Ontdek de tofste zomerfestivals en evenementen.
  • Blijf plakken in de Zuidrand en geniet van een nachtje in een van onze logeeradresjes.

Seefbier
Speciaal voor de horeca en winkels in de streek beschikt de website over een uniek platform waar streekproducten kunnen besteld worden. Dit vergemakkelijkt het contact tussen winkel, restaurant en producent. Via de site kunnen ook toeristische diensten, infopunten en hotels eenvoudig een nieuwe voorraad toeristische gidsen aanvragen.

Meer info : www.toerismezuidrand.be

P1030082

Foto’s © Gazet van Hove.