Hove

Ter gelegenheid van de heraanleg van het dorpscentrum schreef het gemeentebestuur een wedstrijd uit voor de aankoop en plaatsing van een permanent kunstwerk in de openbare ruimte. De academie verleende haar medewerking voor de practische realisatie van deze wedstrijd. De wedstrijd werd gewonnen door Boy & ErikStappaerts, met een horizontaal kunstwerk genaamd : A Selection of the Pentagronium Collection.

De plaatsing van dit werk bleek niet zo vanzelfsprekend. Met enkele jaren vertraging werd onlangs de betonnen sokkel geplaatst waarop dit kunstwerk bevestigd zal worden. Door ziekte van de plaatser van de kunststoflaag werd de verdere afwerking met 3 maanden uitgesteld. Zodra deze kunstlaag bevestigd is, kan het uiteindelijke kunstwerk geplaatst worden. Hopelijk voor het einde van dit jaar.

P1030178

Het werk is een kopertekening die is ingegoten met zwart composietmateriaal en stelt de top van een grote zwarte buis voor die uit de grond rijst”, zegt de laureaat. “Het werk heeft een diameter van bijna vijf meter en verwijst naar de inlegtechniek die in middeleeuwse kerkvloeren gebruikt werd.”  (uit de Gazet Van Antwerpen, 18/04/2012)  Dit is niet enkel een primeur voor onze provincie maar voor gans België.

 

Foto’s (c) Gazet van Hove.