Kunstacademie, vrijdag 17 juni 2016

Proclamatie om 20.00u. in zaal Da Capo.

Er waren een goede 120 aanwezigen, meer vrouwen dan mannen (voetbal ?). Iedereen kon het goed met elkaar vinden. Na enkele officiële toespraken was er een receptie in en om de salons van Da Capo.

De tentoonstelling van de werken vond heel het weekeinde plaats in o.a. De Markgraaf, Het Kostershuisje en in de Remise van de Rodenbachschool en kon op de nodige interesse rekenen.

verdere info www.dekunstacademiehove.be

***********************

Toespraak schepen van onderwijs en cultuur Gerda Lambrecht :

“Dames en heren, van mijn kant ook een goede avond,

Er zijn vanavond al genoeg sprekers de revue gepasseerd, daarom ga ik het kort houden.

Eerst en vooral gelukwensen aan de finalisten van dit schooljaar, 9 in totaal. Ik heb grote bewondering voor hen. Ze hebben allen minstens 5 jaar les gevolgd aan onze Hovese kunstacademie. De vruchten hiervan kunnen jullie in deze zaal bewonderen. Ik wens Rud, Inge, Mia, Peter, Yves, Ingrid, de twee Myriam’s en Roos nog veel inspiratie en succes in hun verdere kunstloopbaan want ik vermoed dat het hier niet eindigt.

Niet alleen de finalisten maar alle kunstenaars die hier dit weekend hun geesteskinderen tentoonstellen verdienen een pluim. Ik raad iedereen aan de kunstroute doorheen Hove dit weekend te volgen om al dat moois te ontdekken.

Tevens wil ik graag even vermelden dat deze eindejaarstentoonstelling verwezenlijkt werd onder de kundige leiding van onze directeur Boud Cielen. Spijtig voor ons gaat hij in de loop van volgend schooljaar op pensioen. Het is hem van harte gegund maar toch met een beetje pijn in het hart gaan wij in 2017 afscheid moeten nemen. Maar niet vooraleer het 50- jarig bestaan van onze Kunstacademie met een grootse tentoonstelling gevierd zal worden.

Ik wens jullie allen  een deugddoende en zonnige vakantie toe.

En nu naar het officiële gedeelte.

De diploma’s werden eerder al uitgereikt. Nu is het tijd voor de ereprijzen:

De prijs Henri Goyvaerts wordt uitgereikt door Ann Goyvaerts en gaat naar Rud Van Herck, keramiek

De prijs Rik Blomme wordt uitgereikt door de kleindochter van de vroegere directeur van de kunstacademie, en gaat naar Peter Verbruggen, tekenkunst.”

P1030192

 

Foto’s (c) Gazet van Hove.