De politiezone HEKLA (Hove-Edegem-Kontich-Lint-Aartselaar) heeft momenteel te kampen met een stijging van het aantal inbraken in voertuigen. De feiten situeren zich in de gemeenten Edegem, Kontich en Aartselaar. De teller voor de maand juni 2016 staat momenteel op acht feiten. Er zijn concrete aanwijzingen dat de daders zich vooral ’s nachts verplaatsen met de fiets. Ze stelen voornamelijk losliggende voorwerpen, vaste GPS-systemen en boorddocumenten uit het voertuig. Er wordt geen specifiek automerk geviseerd.

We raden aan om de wagens in de garage te plaatsen of, indien u niet kan beschikken over een veilige plaats, op de openbare weg onder een verlichtingspaal. Ook parkeren op plaatsen waar veel sociale controle is, zal ontradend werken. Neem alle losliggende en waardevolle voorwerpen en boorddocumenten uit je auto en laat hem steeds slotvast achter.

Bent u ’s avonds nog laat op pad ? Neem dan zeker je gsm mee en verwittig ons onmiddellijk bij het opmerken van verdachte personen of situaties. U kan ons 24/7 bereiken op het nummer 03 / 444 00 00 of 101 (112 via gsm).

Samen werken … samen veilig !

politie fiets 2

Foto’s © Reporters & HEKLA.