Als alles volgens planning verloopt, beschikken Hove en Boechout over een goed jaar over een volledig ingericht landschapspark met fiets- en wandelpaden, een amfibieënpoel, een hondenweide en een speelheuvel. “De werken kunnen nu snel beginnen”, zegt Bart Van Couwenberghe, schepen van Leefmilieu in Hove.

Frijthout

Het domein Frijthout tussen Hove, Boechout en Mortsel strekt zich voor zestien hectare uit over Hove en nog eens voor vier hectare over Boechout. Voor schepen Van Couwenberghe is het belangrijk dat dit gebied open ruimte blijft in de toekomst. “Een gemeente als Hove voelt de druk van de oprukkende stad ook. Maar deze groene ruimte moeten we vrijwaren en beschermen voor onze kinderen.” Na de werken zal het gebied heel aantrekkelijk worden voor kinderen, wandelaars en fietsers. “We laten fietsverbindingen aanleggen tussen de drie gemeenten waardoor de scholieren veilig en vlot naar school kunnen. Dit zorgt er voor dat veel kinderen niet meer het drukke centrum moeten passeren”, zegt de schepen.

Sfinks sfeerbeelden 2

 

Verder vaart ook het festival Sfinks uit Boechout wel bij de aanleg van het landschapspark. “Tijdens het festival zijn er geregeld mobiliteitsproblemen. Nu zal er een weide worden aangelegd die in de week voor Sfinks eenvoudig kan worden omgevormd tot een grote fietsparking”, weet Van Couwenberghe.

De werken kunnen op de voet opgevolgd worden via www.facebook.com/Frijthout .

Frijthout een buitengewoon plekje in Hove

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove