op de voetbalterreinen van Koninklijke Hove Sport

Honderden voetballers hebben zaterdag jl. het beste van zichzelf gegeven voor hun basisschool in de felbegeerde 11e scholencup voetbal of de “Champions League van Hove” zoals sommige dit hoogstaand tornooi ook noemen. Heel wat voetbalplezier en honderden supporters op de voetbalvelden van Hove Sport langs de Lintsesteenweg en Leon Dumortierstraat in Hove.

Hove Sport heeft een degelijke jeugdwerking

Uiteraard hadden we ook geluk met het weer wist een fiere Hovese sportschepen ons te vertellen. Maar vooral de ambiance, het sportieve spel en de inzet die deze kinderen op de voetbalmat toveren mag zeker gezien worden. De scholencup is een inrichting van de Hovese Sportdienst in samenwerking met Koninklijke Hove Sport.  Na een dagje voetbal van de bovenste plank werden de bekers verdeeld. In graad 1 en 2 voor kinderen van het 1e, 2e  en 3e leerjaar ging de beker telkens naar het Groene schooltje. In graad 3 voor kinderen van het 5e en 6e leerjaar wist RP2 te winnen. De penaltiebekers werden gewonnen door Regina Pacis 1 en Regina Pacis 2 en de fairplaybeker ten slotte ging naar de Rodenbachschool.

Radio Frekwent wenst alle winnaars van harte proficiat. Uw lokale Radio was erbij en onze foto’s vindt je op onze facebookpagina en het interview met de Hovese schepen van Sport Guy Wollants hoor je in onze programma’s of zaterdag as in inforadio.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Reporters.