Zijn zonnepanelen nog wel rendabel ? Je betaalt nu toch voor het dubbel verbruik van het elektriciteitsnet consumententaks. Dat klopt, maar ook de elektriciteitsprijs is het afgelopen jaar sterk gestegen door allerlei prijsverhogingen zoals de verhoging van het BTW-tarief van 6 naar 21 procent, verhoogde distributiekosten, het wegvallen van de gratis elektriciteit, de verhoogde Energiebijdrage (bijdrage ter financiering van het Vlaams energiebeleid).

Net daarom wil de provincie met de groepsaankoop zonnepanelen inwoners maximaal ondersteunen om toch in groene elektriciteit te investeren. Ze doen dit door een totale begeleiding te bieden, van offerte tot goede werking van de installatie.

woning met zonnepanelen

Plaats je nu zonnepanelen dan zijn deze in ongeveer tien jaar terugverdiend. Nadien kan je nog zeker vijftien jaar genieten van je zelf opgewekte en bijna gratis groene elektriciteit.

Inschrijven doe je van 30 mei tot en met 9 augustus 2016 via deze website : www.samengaanwegroener.be. Meer informatie vind je op de website of via het gratis nummer 0800 / 26 177.

www.hove.be

Foto’s (c) Reporters.