Na enkele jaren afwezigheid zal er vanaf dinsdag 2 augustus een nieuwe (gratis) reeks Start to Run aangeboden worden in het gemeentelijk Sportpark, de ideale voorbereiding naar de 7 Miles Sportparkloop.

De reeks is niet toevallig gepland in de maanden augustus en september en ook de naam van deze reeks doet wellicht al een belletje rinkelen : op 2 oktober, exact negen trainingsweken na de eerste sessie, staat de jaarlijkse 7 Miles Sportparkloop op het programma. Op deze recreatieve 7 Miles lopen de deelnemers zoveel rondjes van één mijl ze kunnen en/of willen, met een maximum van zeven. Er kan ook in team gelopen worden, lopers lossen elkaar dan per ronde af.

P1020973

 

Het doel van deze reeks is om iedereen, jong en oud, aan te zetten tot bewegen en meer specifiek tot lopen. Het werkt echter extra motiverend wanneer er een tweede doel aan gekoppeld is. Tijdens de ‘Start to Run – The Mile’ word je klaargestoomd, zodat je na de laatste sessie 5 kilometer kan lopen zonder stoppen. Met deze voorbereiding kan je vervolgens op de 7 Miles zoveel rondjes lopen als je kan en/of wil. Drie ervaren en gediplomeerde lesgevers die al jaren actief zijn in de atletiekwereld zullen instaan voor de begeleiding van de sessies. Uiteraard is het ook mogelijk om deel te nemen aan de Start to Run zonder dat je nadien deelneemt aan de 7 Miles.

7-miles-SPORTPARKLOOP

Praktisch

Vanaf de leeftijd van 12 jaar kan je deelnemen. Drie sessies per week, de sessies op dinsdag en donderdag worden begeleid. De derde sessie dien je zelf in te plannen.

P1020970

Tijdens de eerste sessie is er de mogelijkheid om de officiële podcast van Start to Run op een mp3, iPod of iPhone te laten zetten. Zo kan er gedurende de zelf in te plannen sessie op deze manier effectief en op een leuke manier getraind worden. Ook bij het niet kunnen deelnemen aan de begeleide sessies (vakantie, werk) kan er toch individueel getraind worden. Planning sessies, telkens van 18.30 tot 19.30 uur : 2, 4, 9, 11, 16, 18, 23, 25 en 30 augustus en 1, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 en 29 september.

stratenloop

Locatie : het Sportpark Hove, verzamelplaats : hoofdingang JOC (naast de sport- en jeugddienst).

Douchemogelijkheid wordt voorzien. Dit initiatief wordt net zoals de 7 Miles gratis aangeboden. Inschrijven is wel verplicht en kan tot en met vrijdag 29 juli via e-mail naar sport@hove.be met vermelding van naam, voornaam, leeftijd en adres.

www.hove.be

Parkvijver

Foto’s © Reporters