Boechout-Mortsel-Hove

Kom op 28 mei om 15.00u. naar de Koude Beek en ontdek een creatief stukje Boechout onder water

Op vraag van de provincie hebben jonge kunstenaars van de Kunstacademie Boechout gewerkt rond een aantal bijzondere vissen zoals de rivierdonderpad, de beekprik en de stekelbaars. Op 28 mei zijn deze creaties kortstondig te bewonderen aan de Koude Beek in Boechout. Welke soorten daarvan zitten echt in de Koude Beek ? De provincie is beheerder van onder meer de Koude Beek en verklapt rond 15.00u. het antwoord. Ze zorgt er namelijk voor dat heel wat bedreigde vissen vlot langs waterlopen kunnen bewegen en dus meer kansen op overleving krijgen.

logo provincie Antwerpen

Uit de kunst

Voor Rik Röttger, gedeputeerde voor Integraal Waterbeleid, is het verhaal van de Koude Beek nog groter.  “De Koude Beek ontspringt in Hove en stroomt door Boechout, Mortsel, Borsbeek en Wommelgem om tenslotte in Deurne uit te monden in het Groot Schijn. Net door de goede samenwerking met al deze gemeenten kan de provincie een efficiënt beheer van deze belangrijke beek realiseren. De beek werd in het verleden meermaals onder handen genomen. Soms lagen ecologische of recreatieve motieven aan de basis, maar de grootste ingrepen hadden als doel om bufferruimte te bieden bij zware neerslag. Langs de Koude Beek bevinden zich enkele overstromingsgebieden die de bevolking moeten beschermen tegen rampen als in 1998. Toen stond heel de dorpskern van Borsbeek volledig blank.

Wanneer :
Zaterdag 28 mei om 15.00u.

Waar :
Afspraak aan de Koude Beek, Bessemstraat Boechout (langs de sfinksweide)

Koude beek

Programma :

14.00 uur : Jonge picasso’s van de kunstacademie hangen hun viscreaties op.
15.00 uur : Provinciaal gedeputeerde Rik Röttger (sp.a) verwelkomt pers en publiek, samen met schepenen Ria Van Den Heuvel (PRO Boechout-Vremde) en Mik Renders (Groen-Gangmaker), en juffen Deborah en Elke van de Kunstacademie. Genietend van de vrolijke kunst in het inspirerende decor aan de Koude Beek, wordt iedereen verwend met een drankje, hapje en muziekje en vooral mee gedompeld in een leerrijke onderwaterwereld. Haal je graag de handen uit de mouwen ? Neem dan zelf een schepnet ter hand en vis uit wat er in het water verborgen zit.

 

Meer info ?
Op de provinciale website lees je meer info over deze agendatip of over het integrale project in de Koude Beekvallei

Foto’s (c) Gazet van Hove