Hove/ Kontich/ Spanje

De Hovese Gezinsbond wil dit jaar samen met Sinterklaas, maar ook met heel de gemeente Hove centen inzamelen voor een opvallende vzw. Organisator Stefan Beeldens werd in 2015 nog uitgeroepen tot ‘verdienstelijke Hovenaar’ én kreeg de gemeente de titel “Sinterklaasgemeente”.

Dat zijn twee goede redenen om met de Gezinsbond en heel wat verenigingen uit de gemeente Hove de handen in elkaar te slaan,” vertelt Stefan Beeldens. “We willen tijdens de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten, die traditiegetrouw met de trein naar Hove komen, centen inzamelen voor de vzw ‘With Love By Ferre’. “

Gezinsbond logo

Ferre wilde kinderen helpen, dat doet Sinterklaas ook

De vzw rond Ferre uit Kontich is ontstaan nadat de jongen zijn strijd tegen kanker heeft verloren. “Nu Ferre er niet meer is en de ouders het ingezamelde geld niet verder konden gebruiken voor zijn behandeling, hebben zijn ouders besloten om met dat geld Ferre zijn toekomstdroom uit te laten komen…Kinderen helpen ! Laat dat nu net hetzelfde zijn wat Sinterklaas ook altijd heel graag doet. Kinderen helpen en een lach toveren op hun gezicht,” vertelt Katrien van de vzw.

Sinterklaas Hove 2013

De twaalf van Hove

“De gezinsbond doet een originele oproep naar alle verenigingen, wijkcomités, scholen of gewoon een groepje vrienden om mee te werken aan ons uniek project,” zegt Stefan. Met het geld dat de stichting verzamelt, is het de bedoeling om ziekenhuiskamers van kinderen warm en gezellig in te richten.

“Dit jaar komt de goedheilige man naar Hove op zaterdag 26 november 2016, daar zetten we iedereen die centjes heeft ingezameld in de kijker.” Stefan en de Gezinsbond van Hove zijn op zoek naar twaalf initiatieven met een hart voor Ferre die een leuke actie op touw willen zetten om de spaarpot van de vzw te helpen vullen. “Het getal twaalf heeft een betekenis, Sinterklaas vertelt er meer over in een filmpje op de website. We hopen met deze mooie actie heel Hove en omgeving te verbinden voor dit initiatief.”

P1010139
Geïnteresseerden kunnen het filmpje van Sinterklaas bekijken op www.sinterklaasgemeente.be en zich kandidaat stellen kan via sinterklaas@sinterklaasgemeente.be of via 0497 / 83 34 81. Meer info over Ferre : http://withlovebyferre.com.

P1010154 

Foto’s © Reporters.