Gemeentehuis, Geelhandlaan 1, 20.00u.

Alle Hovenaars mogen vooraf vragen stellen over zaken die de gemeente aangaan.

Openbare zitting

P.1. Verslag secretaris gemeenteraad 25 april 2016
Aan de raad wordt gevraagd kennis te nemen van het verslag secretaris van de gemeenteraad van 25 april 2016.

P.2. Notulen 25 april 2016
Aan de raad wordt gevraagd om de notulen van de gemeenteraad van 25 april 2016 goed te keuren.

P.3. Toelichting voorstel vernieuwing samenwerking met IGEAN door Jo Bridts, directeur-zaakvoerder

IGEAN nieuw logo
P.4. Jaarverslag 2015 en jaarrekening 2015 OCMW Hove : respectievelijk kennisneming en vaststelling
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van het jaarverslag 2015 en de jaarrekening 2015 van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn.

P.5. Gemeenteraadsbeslissing tot vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente over de agendapunten van de jaarvergadering van IGEAN – milieu & veiligheid van 17 juni 2016
Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de agenda van de jaarvergadering van de Intercommunale IGEAN – milieu & veiligheid van vrijdag 17 juni 2016.

P.6. Gemeenteraadsbeslissing tot vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente over de agendapunten van de jaarvergadering van IGEAN – dienstverlening van 17 juni 2016
Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de agenda van de jaarvergadering van de intercommunale IGEAN – dienstverlening van vrijdag 17 juni 2016.

P.7. Gemeenteraadsbeslissing tot vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente over de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van IGEAN – milieu & veiligheid van 17 juni 2016
Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de agenda van de buitengewone algemene vergadering van de intercommunale IGEAN – milieu & veiligheid van vrijdag 17 juni 2016.

P.8. Gemeenteraadsbeslissing tot vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente over de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van IGEAN – dienstverlening van 17 juni 2016
Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de agenda van de buitengewone algemene vergadering van de intercommunale IGEAN – dienstverlening van vrijdag 17 juni 2016.

Gemeentehuis hove

P.9. Intergemeentelijke vereniging PONTES – aanduiding vertegenwoordiger buitengewone algemene vergadering 15 juni 2016, vaststelling mandaat en voordracht kandidaat bestuursorganen
Aan de raad wordt gevraagd de agenda en vaststelling van het mandaat van de volmachtdrager goed te keuren voor de buitengewone algemene vergadering van 15 juni 2016.

P.10. Intergemeentelijke vereniging PONTES – aanduiding vertegenwoordiger algemene vergadering 15 juni 2016, vaststelling mandaat en goedkeuring agendapunten
Aan de raad wordt gevraagd de agenda en vaststelling van het mandaat van de volmachtdrager goed te keuren voor de algemene vergadering van 15 juni 2016.

P.11. IKA – Algemene vergadering 13 juni 2016
Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de agenda m.b.t. de algemene vergadering van de intercommunale IKA d.d. 13 juni 2016.

P.12. IKA – Voordracht volmachtdrager algemene vergadering 13 juni 2016
Aan de raad wordt gevraagd om de vertegenwoordiger en de plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de intercommunale IKA aan te duiden.

P.13. CIPAL – Algemene vergadering 17 juni 2016 – goedkeuring agenda + vaststellen mandaat vertegenwoordiger
Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de agenda van de algemene vergadering van de intercommunale CIPAL van 17 juni 2016.

Koude beek

P.14. WATER-LINK – Vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente met betrekking tot de agendapunten van de algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging WATER-LINK van 16 juni 2016
Aan de raad wordt gevraagd om de agenda van de algemene vergadering van de Intercommunale AWW goed te keuren en de effectieve en plaatsvervangende vertegenwoordiger aan te duiden.

P.15. Intekening op kapitaalsverhoging van Eandis Assets
Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om in te tekenen op aandelen IKA “EANDIS ASSETS” voor een bedrag van 86.602,38 EUR. Er is geen inbreng van eigen middelen nodig.

Sint Laurentiuskerk Hove

P.16. Kerkfabriek Sint-Laurentius-rekening 2015
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd advies te verlenen aan de rekening 2015 van de kerkfabriek Sint-Laurentius.

P.17. Kerkfabriek Sint-Jozef – rekening 2015
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd advies te verlenen aan de rekening 2015 van de kerkfabriek Sint-Jozef.

P.18. Kosteloze grondafstand – Kastanjehof
Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te verlenen aan de ontwerpakte van kosteloze grondafstand met bijhorend opmetingsplan en aanduiden vertegenwoordigers gemeente Hove.

Kastanjehof

P.19. Kosteloze grondafstand – Servaes
Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te verlenen aan de ontwerpakte van kosteloze grondafstand met bijhorend opmetingsplan en aanduiden vertegenwoordigers gemeente Hove.

P.20. Kosteloze grondafstand – Verbindingsstraat ZN – Livens
Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te verlenen aan de ontwerpakte van kosteloze grondafstand met bijhorend opmetingsplan en aanduiden vertegenwoordigers gemeente Hove.

P.21. Retributiereglement verhuur lokalen en materialen: aanpassing
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de aanpassingen aan het retributiereglement op de verhuur van lokalen en materialen goed te keuren.

P.22. Gebruikersreglement verhuur lokalen en materialen: aanpassing bijlage
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de gewijzigde bijlage (afsprakennota / handleiding zaal Da Capo) bij het gebruikersreglement op de terbeschikkingstelling van lokalen en materialen goed te keuren.

Geld euro's

P.23. Verkoopprijs wandelkaart Landschapspark Zuidrand
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de verkoopprijs van de wandelkaart van het Landschapspark Zuidrand vast te stellen.

P.24. toelagen socio-culturele verenigingen 2016 – verdeling
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het subsidievoorstel voor de socio-culturele verenigingen goed te keuren voor het dienstjaar 2016.

P.25. Azura – oprichting en mandaat werkgroep Antwerpse Zuidrand
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te geven aan het voorstel om, met het oog op de oprichting van een streekvereniging voor de zuidrand, een werkgroep ‘streekvereniging Antwerpse Zuidrand’ op te richten en het mandaat te geven tot het uitwerken van een voorstel van proeftuinproject tot oprichting van een streekvereniging voor de Antwerpse Zuidrand, die de verschillende juridische structurenen en mogelijk werkingsgebied kan opnemen.

P.26. BBC Voortuitgang jeugd en sport – toelichting door Guy Wollants, schepen

JOC
Gesloten/Geheime zitting

Geen punten.

 

Foto’s (c) Gazet van Hove