Hove

Fietstocht met bezoek Scheepvaartmuseum Baasrode

Op zaterdag 4 juni gaat de KWB op bezoek in het Scheepvaartmuseum in Baasrode. Voor de sportievelingen maken ze er een flinke fietsdag van, minder-sportief geïnteresseerden kunnen ook met de auto komen.

Planning : 9 uur : de fietsers vertrekken aan de sporthal van Hove voor een rit van een kleine 40 kilometer onder leiding van Denise en Herman (tel. 0479 / 57 92 51, gelieve je te voorzien voor extra calorieën – boterhammetjes – gezien de grote afstand), 12 uur : picknick eten op het terrein van het museum (ook autorijders zijn welkom), 12.50 uur : iedereen verzamelen aan de ingang van het museum, 13 uur : geleid bezoek (van ongeveer 2 uur). Adres : Sint-Ursmarusstraat 137, 9200 Baasrode.

Geïnteresseerden schrijven uiterlijk op 27 mei in door 5 EUR per persoon over te schrijven op rekening BE07 7895 5113 9466 van de KWB Hove. Geef op of je met de fiets of de wagen komt. Meer info : Luc Van Koetsem, e-mail : elveka@telenet.be , www.scheepvaartmuseumbaasrode.be .

 

Flirte eens met het Marxisme

Wandeldag Scheldeland (regio Kalken)

De zomerwandeldag gaat op zaterdag 2 juli door het Scheldeland in de regio Kalken (tegen Gent). Voor de stevige stappers maken ze er een wat langere dag van, voor wie liever wat minder ver stapt wordt het een halve dag. Samenkomst aan de Hovese sporthal om 9.00 uur voor de lange stappers en om 10.30 uur voor de korte stappers. Ze spreken af op het vertrekpunt : voor de lange stappers om 10.30 uur, voor de korte stappers om 12.00 uur. Met het veerpont steken ze de Schelde over en aan de overkant gaan ze middageten (picknick en/of snack). Het tweede deel van de wandeldag doen ze samen in groep. Na afloop drinken ze nog gezellig een drankje voor ze weer richting Hove rijden.

Meer info : Pol Van herck, e-mail : polendoris@gmail.com .

www.kwb.be/hove .

KWB-logo

Foto’s © Reporters – coverfoto : marinevaartuig Jordaenskaai Antwerpen.