Heb jij een taxushaag ? Ja ? Goed nieuws ! Dan ben jij één van de vele Vlamingen die in het bezit zijn van een plant die levens kan redden. Een taxushaag bevat immers de grondstof waarmee chemotherapieën worden gemaakt. Bovendien brengt het taxussnoeisel geld op voor een goed doel.

taxussnoeisel

In 2015 werd 675 kubieke meter taxussnoeisel ingezameld via de containerparken, waarmee evenveel chemotherapieën gemaakt werden. Daarnaast schonk IGEAN een opbrengst van 57.405 EUR aan het goede doel. Er werden drie goede doelen gekozen met als thema kinderen of jongeren met kanker en elk goed doel ontving 19.135 EUR. Ook dit jaar strijdt IGEAN mee tegen kanker. De opbrengst wordt deze keer geschonken aan drie goede doelen binnen het thema patiëntenzorg en levenskwaliteit : Rekanto – bewegen om je beter te voelen, vzw Klein Geluk uit Aartselaar en Iridium Kankernetwerk – oncologisch begeleidingsteam.

IGEAN nieuw logo

Hoe kan je deelnemen ?

Breng je taxussnoeisel tussen 15 juni en 31 augustus 2016 naar het recyclagepark. Gebruik een zeil of doek om het snoeisel op te vangen en hou het taxussnoeisel zuiver. Voor meer info kan je terecht op onderstaande website :  www.vergrootdehoop.be .

 

Foto’s © Reporters & IGEAN.