Buitenschoolse kinderopvang De Mikado bestaat vijftien jaar en dat wordt gevierd !

De opvang startte op 1 september 2001 met negen begeleiders. Zij zorgden met plezier iedere dag na school voor ongeveer zestig kinderen. Naarmate de jaren verstreken, is de opvang sterk gegroeid. Nu zorgen twaalf begeleiders voor meer dan honderdvijftig kinderen per dag. De opvangruimte is uitgebreid, er is meer speelruimte en nog altijd evenveel enthousiasme.

Tijdens de vakanties staat het team altijd klaar om kinderen doorheen de hele dag een aangename vrije tijd te bieden door activiteiten te voorzien en ruimte te geven voor vrij spel. Deze zomer is net zoals andere vakanties, maar wordt op een feestelijke manier afgesloten.

P1030509

 

Op dinsdag 30 augustus worden deze vijftien mooie jaren samen met kinderen en ouders gevierd. Voor de kinderen staat er ’s morgens een heerlijk ontbijt klaar met broodjes, beleg en yoghurt. Nadien kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven op een Vlaamse kermis met een kegelspel, sjoelbak, een standje om snoepsatés te maken en nog veel meer. Om de feestdag af te sluiten, komt er een ijskarretje voor de kinderen. De ouders kunnen bij het afhalen van de kinderen genieten van een hapje en een drankje. Terwijl de kinderen afgehaald worden, kunnen ouders gezellig met elkaar praten en een fototentoonstelling van de zomer bekijken. De verantwoordelijke staat met plezier klaar om de ouders te ontvangen en uitleg te geven over de foto’s en de opvang zelf.

www.hove.be

Foto’s (c) Gazet van Hove.