ANTWERPEN

Zaterdag 14 en zondag 15 mei 2016

Op zaterdag 14 en zondag 15 mei e.k. gaat er in Antwerp Expo aan de Jan Van Rijswijcklaan 191 een beurs door over het leven van de moslims. Onder de titel “Moslim Expo” kan men het leven van de moslims beter leren kennen. Er is een beurs met allerlei stands, workshops, panelgesprekken, kinderanimatie, gastsprekers, ontspanning, enz …

p1050087

 

Programma : ZATERDAG

12u30 Welkom met KORANRECITATIE
Inleiding thema PEACE, UNITY & DIVERSITY
12u45 Panelgesprek : MOSLIM & DIVERSITEIT met Meryem Kanmaz (politicologe), Khalid Benhaddou (imam) en Warda el Kaddouri (onderzoekster UGent)
13u45 SLAM POETRY : Anissa Boujdaini & Mike de Ridder
14u SPIRITUEEL ACTIVISME met Chauki Lazhar & Abdel Malik Simon
14u30-14u50 Islamic Relief Vlaanderen ONCE THERE WAS HUMANITY ! Keynote Speaker Imad Ben
18u30 Panelgesprek : DE TOEKOMST VAN ETNISCH ONDERNEMEN’ met Rachid Lamrabet (Tiqah), Nico Volckeryck (Unizo), Koen Kennis (N-VA-schepen o.a. van Financiën & Middenstand). Moderator Ahmed Chouyouhi

 

p1050093

ZONDAG

Welkom met ANACHEED Firqat Tabassam
Inleiding thema PEACE, UNITY & DIVERSITY
13u20 DE TIJD DRINGT (een trigger tot self/time management) Spirituele keynote speaker Ali Houri (Al Khattab Foundation)
14u Panel : INTERLEVENSBESCHOUWELIJK DIALOOG met Johan Bonny (Bisschop), Suleyman van Ael (Imam), Frank Stappaerts (Vrijzinnigen) en Shmiel Mordche Borreman (Rabbijn)
15u- 15u20 Islamic Relief Vlaanderen BECAUSE OF YOU ! Keynote Speaker Imad Ben & Rescue Team
15u20 Vluchtelingenwerk
18u30 COMEDY Youssef El MoussaouiAfsluiting : MUSLIM EXPO WITH FRIENDS Prijsuitreikingen & felicitaties. Slotwoord

boek de islam

 

Niet iedereen ziet deze expo zitten …

Wie dit feestje niet ziet zitten is Vlaams Belang voorman Filip Dewinter en zijn aanhang. Vorig jaar kwam hij ook al met een vijftigtal aanhangers betogen tegen deze moslimbeurs en de verdere islamisering van Vlaanderen. Dit jaar zal dit scenario zich herhalen. Afspraak zaterdag 14 mei om 14.00u. aan de Jan Van Rijswijcklaan, vlak tegenover de ingang. We zijn benieuwd hoeveel aanhangers van Dewinter er dit jaar zullen aanwezig zijn ? Gelet op de recente aanslagen in Parijs en Brussel/Zaventem zouden er meer VB-aanhangers moeten zijn. Maar het weer kan nog een spelbreker zijn : bij slecht weer blijft een deel van de ‘oudere’ aanhang binnen – enkel de radicalen zakken af – en bij goed weer kunnen een aantal aanhangers ervoor kiezen om naar zee te trekken – meestal onder invloed van de vrouwelijke wederhelft … : Knokke … de VB-aanhang kiest eerder voor Blankenberge …” ’t Stad aan Zee”.

https://www.youtube.com/watch?v=kKfTy264LWY

vrijheid of islam

 

Foto’s © Gazet van Hove.