Hove

Op de laatste Hovese gemeenteraad van maandag 25 april jl. kwam op het laatste in de varia de toestand van de werken in de Wouwstraat ter sprake. Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) stelde “dat het goed is dat we niet gewoon wat asfalt over de bestaande bedding hebben gegoten, maar effectief hebben uitgegraven. We gingen van 0,5 m naar één meter en op sommige plaatsen zelfs naar 1,5 meter. We zaten er op een matras. Er was blijkbaar vroeger een beekje of moerassige ondergrond. Het eerste gedeelte kost nu 12.000 euro meer. We zijn nu zeker van een goede ondergrond”.

P1020474

Raadslid Els Pauwels (CD&V) woont zelf in de Wouwstraat en stelde : “De communicatie van de aannemers is niet wat we ervan verwachten. Onze opritten zijn nu ineens 20 dagen afgesloten. We weten niet waarheen met de auto vanaf maandag 2 mei. Voor een aantal oudere mensen is dit wel een probleem. Waar zal er in de buurt parkeergelegenheid zijn ? In de Leliestraat ?

Wouwstraat-Leliestraat

Burgemeester Koen Volckaerts : “De werken staan nu één week achter op het oorspronkelijke tijdschema. De Leliestraat zal een doodlopende straat worden. Hier kan men parkeren. Er is tussen de aannemers soms weinig onderlinge communicatie. De werken in de Wouwstraat hebben ook een invloed op het verkeer in de Kapelstraat en het centrum van Hove.”

P1020392

Foto’s © Gazet van Hove