De gemeente Boechout wil enkele straten en kruispunten in het dorpscentrum veiliger maken voor fietsers en voetgangers. Daarom werden er plannen uitgewerkt voor de heraanleg van de Dr. Theo Tutsstraat, Jan Frans Willemsstraat en een deel van de Molenlei. Ook wordt er een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd in de Dr. Theo Tutsstraat en de Molenlei.

Volgens de huidige planning zullen de werkzaamheden in het najaar van 2016 kunnen starten. Rudi Goyvaerts, schepen van verkeer in de gemeente zegt : “Het wegdek in deze straten verkeert in een slechte staat, vooral de Dr. Theo Tutsstraat moet dringend aangepakt worden. Momenteel zijn deze straten niet ingericht als een zone 30, waardoor we deze snelheid moeilijk kunnen afdwingen. Ook de kruispunten zijn weinig overzichtelijk. Met deze plannen trekken we resoluut de kaart van de fietsers. We willen hen comfortabele en veilige fietsmogelijkheden geven in ons dorpscentrum.”

De Dr. Theo Tutsstraat en (korte) Jan Frans Willemsstraat blijven straten met beperkt eenrichtingsverkeer, in de Molenlei blijft de dubbele rijrichting gelden. Ook wordt het aantal parkeerplaatsen maximaal behouden, maar de geparkeerde auto’s worden van de rijbaan gehaald naar aparte, afgebakende parkeervakken (kasseistrook). De werken zouden dus zoals al vermeld starten in het najaar van dit jaar.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove