Hove

Senegal

De kinderen van de Albrecht Rodenbachschool steunen dit jaar voor de mondiale vorming twee projecten in Senegal.

Het eerste project is een klein schooltje in Yoff, een voorstad van Dakar. Dit schooltje ondersteunt kansarme kinderen en de ‘talibé’s’ (straatkinderen). Ze krijgen er onderwijs en kunnen er een warme maaltijd nuttigen. De leerlingen van onze Hovese school sponsoren de schoolborden en educatief materiaal. In de grote vakantie zullen drie leerkrachten didactische ondersteuning gaan bieden en de projecten mee opvolgen.

A. Rodenbachschool
A. Rodenbachschool

 

Ook de vrouwen op het platteland wordt ondersteuning geboden door middel van een graanmolen. De vrouwen (van het dorpje Dayam) zullen hierdoor het graan niet meer handmatig moeten malen en krijgen hierdoor meer vrije tijd en energie om andere dingen te doen (landbouw, pluimveehouderij, educatie kinderen).

Om geld in te zamelen doen de kinderen van de Rodenbachschool verschillende activiteiten zoals een Sinterklaasontbijt houden, paaseitjes verkopen, een aperitiefconcert houden en kunstwerken van de kinderen veilen. Ook het oudercomité draagt haar steentje bij. Giften zijn welkom op rekening BE 30 0017 8033 9111.

www.hove.be

Foto’s (c) Reporters.