Regio

De politie van de zone HEKLA (Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar) roept de bevolking op extra waakzaam te zijn voor inbrekers. Het aantal woninginbraken is er de laatste tijd erg gestegen. De inbraken gebeuren telkens tijdens de late avond en in de loop van de nacht. De inbrekers klimmen via de achterzijde van de woning op een plat dak van de eerste verdieping en breken een deur of raam open. Zo was er de laatste tijd een piek van elf feiten, waarvan vier pogingen, werden gepleegd in Edegem dichtbij de Boniverlei en de Hovestraat. In Kontich werd vier keer ingebroken. Daar situeren de feiten zich ter hoogte van de N1 (Koningin Astridlaan – Mechelsesteenweg).
Hove, Lint en Aartselaar hebben elk te kampen met één inbraakpoging. In Edegem betrapte een bewoner een inbreker. De dader vluchtte met een fiets weg richting het centrum van Edegem. De politie vraagt de inwoners om bij afwezigheid alle ramen en deuren te sluiten. “Een extra slot op ramen en deuren van de eerste verdieping, is geen overbodige luxe”, luidt de boodschap.
De buurtinformatienetwerken in de  HEKLA zone worden regelmatig geactiveerd. Niet-leden kunnen verdachte toestanden of personen melden op nummer 03 / 444.00.00 van de Hekla zone of het noodnummer 101.

BIN edegem

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Reporters.