Regio Brandweer Zone Rand is op zoek naar ongeveer 65 nieuwe manschappen om de in totaal 20 brandweerkorpsen te versterken. Mensen met een hart en een kriebel om mee in te staan voor de veiligheid van de duizenden inwoners van elke gemeente. Brandweer Zone Rand is op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. “We zoeken in totaal zo’n 65 nieuwe mensen”, zegt majoor Erik Janssen, zonecommandant van Brandweer Zone Rand en ook commandant bij de brandweer Wuustwezel. “Dat betekent per korps zo’n drie tot vier mensen.”

De korpsen van Wuustwezel en Malle hebben elk ook hun eigen ziekenwagendienst. Vroeger was het zo dat elke vrijwilliger die zich aanbood én brandweerman én ambulancier moest worden. Dat verandert nu. “De beide combineren was niet altijd voor iedereen weggelegd, waardoor sommige kandidaten afhaakten. Nieuwe collega’s hebben nu de keuze : je kan of brandweerman of ambulancier of beide worden.”

Interventiewagen Rode Kruis

Maar de insteek om hulpverlener te worden, blijft voor Janssen wel dezelfde. “Als kandidaat brandweerman moet het kriebelen om dat te doen. Wie zich kandidaat stelt, moet ook wel rekening houden met een opleiding. Proeven, examens, stage. Daarom nodigen we bij de infoavonden ook altijd de partners mee uit.” Verschillende brandweerkorpsen organiseren de komende tijd nog infoavonden in de kazernes zelf. Dat is de volgende dagen het geval in Borsbeek (29 maart), Zoersel en Wommelgem (beide 30 maart), Kontich (31 maart) en Wuustwezel (5 april).Meer info op www.zonerand.be .

Brandweer

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s © Gazet van Hove