Binnenkort twee frituren op 50 m van elkaar in de Kapelstraat

Twee zelfstandige ondernemers beginnen binnenkort – onafhankelijk dat ze het van elkaar wisten – een frituuruitbating aan de Kapelstraat in het centrum van Hove.

Tot voor kort was er op de hoek van de Kapelstraat en de Hortensialei frituur “ ’t Kapelleke” gevestigd. Deze ex-uitbaters runnen sedert enkele weken een goed draaiende frituur aan de Mayerlei in Mortsel-Dorp. Het Hovese pand werd overgenomen door de zaakvoerders van frituur CM op de Mechelsesteenweg in Hove, vandaag de enigste frituur op Hovese bodem. Deze frituur zal eind april – begin mei e.k. worden opgestart.

Enige dagen geleden merkten ze dat er vijftig meter verder, in het pand waar tot eind vorig jaar cateraar/restaurant “Lamme Goedzak” was gevestigd, er een aankondiging hangt voor de komst van een nieuwe frituur. Hier openen de vroegere zaakvoerders van de Wijnegemse frituur ‘De Brug’ een nieuwe frituur. De opening van deze nieuwe zaak is gepland voor juni e.k.

P1020171

In Nederland zijn er vestigingswetten om zulke situaties te voorkomen. In België is dit niet het geval. Onze Bourgondische levenscultuur laat dit ook niet toe. We kennen hier in sommige straten van (toeristische) steden en gemeenten het ene tap- en eethuis naast het andere. Waarom zouden we ons bezig houden met ‘frietwetten’ ? Laat de concurrentie maar spelen ! De klanten ten bate !

Beide zaakvoerders zien het in Hove alvast zitten ! De ene (CM) hoopt op zijn goede naam als familiezaak en de nieuwe uitdager (ex-Wijnegem) hoopt dat zijn kwaliteitslabel – in 2013 uitgeroepen tot de beste frituur van het land – alvast de nodige nieuwe klanten zal opleveren.

Afspraken maken tegen overlast

Wij wensen beide uitbaters alvast veel succes toe met hun nieuwe onderneming in Hove.

Ze kunnen misschien toch beter eerst enkele afspraken maken rond de sluitingsdagen en de mogelijke overlast die er waarschijnlijk gaat komen met afvalpakjes en ‘nachtelijke (zomerse) feestjes’ met een nachtwinkel en populaire kroeg in de onmiddellijke buurt. Beter voorkomen dan genezen !

P1020175
(nachtelijke) overlast voorkomen

 

Foto’s © Gazet van Hove