Woensdag 9 februari j.l. hield de Snorrenclub van Aartselaar een persconferentie in de raadzaal van het gemeentehuis. De Snorrenclub organiseert op zondag 28 februari voor de 33e keer de internationale carnavalstoet in de gemeente.

Carnaval leeft in Aartselaar. Sinds 1984 organiseert de Snorrenclub de bekende carnavalstoet eind februari. Dit jaar is het zelfs een jubileumeditie. De carnavalstoet bestaat 33 jaar. In het carnavalsgebeuren is dit zeer speciaal omdat 11 een narrengetal is. Elk veelvoud hiervan is een jubileum.

Tijdens de persconferentie vertelden stoetbouwer Eduard Decrock, voorzitter Bruno De Mondt en secretaris Luc Ceulemans wat er zondag 28 februari op het programma staat. Tijdens de carnavalstoet zullen 28 groepen te bewonderen zijn. Eén op vier verenigingen die deelnemen komt uit Aartselaar. Bovendien kleurt de stoet tijdens deze verjaardagseditie weer wat internationaler. Er nemen groepen deel uit Nederland en Frankrijk. Ook dit jaar verzorgt Marc Fransen van ATV de presentatie van de stoet.  “Voor de 33e editie van de carnavalstoet wilde het gemeentebestuur de Snorrenclub graag een duwtje in de rug geven met 3 333 euro, een veelvoud van 11 wat een heilig getal is voor de carnavalisten. Het college van burgemeester en schepenen heeft alvast zijn kostuums klaarliggen.” zegt Eddy Vermoesen, schepen van cultuur in de gemeente Aartselaar.

carnaval Mortsel

De 33e carnavalstoet gaat door op zondag 28 februari 2016 met vertrek om 14.30u aan Café Belle Vue, Reetsesteenweg 75. De stoet volgt volgende traject : Reetsesteenweg, Kapellestraat, Jan Davidlaan, St.-Leonardusstraat, Kapellestraat, Lindelei, Antoon van Brabantstraat, Baron van Ertbornstraat, Hoevelei, Vrijheidstraat, Guido Gezellestraat, Laar (tribune), Leon Gilliotlaan (aankomst en ontbinding van de stoet). In al deze straten geldt een algemeen parkeerverbod vanaf 12.00 uur. In aanloop naar de stoet organiseren de Aartselaarse carnavalsverenigingen verschillende activiteiten. Alle feestneuzen zijn welkom om zich hier van hun allervrolijkste kant te laten zien. Voor de informatie van deze verschillende activiteiten verwijzen wij U graag naar onze lokale infoberichten of de website van de gemeente Aartselaar.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove – foto’s carnaval Mortsel.