NeerdorpenKLASSIEK! 2015-2016 verwelkomt u op en verrassend koorconcert. Waelrantkoor streeft naar een open, warme maar vooral leergierige sfeer waarin koorzangers van alle leeftijden steeds bereid zijn om gepassioneerd de muziek te blijven ontdekken.

Donderdag 25 februari 2016, 20:15 uur– Sint-Laurentiuskerk, Hove

Het kinderkoor plus (10 tot 15 jaar) en Het jeugdkoor (15 tot 25 jaar) zingen apart en samen een divers programma.

Orfeo 

Het Jeugdkoor Waelrant werd in 1968 opgericht door Juul Vanderoost.

Nadat eerst Marc Verbeeck en daarna Guido Van der Veken gedurende korte het koor leidden, staat het koor nu reeds een 10-tal jaar onder leiding van Marleen De Boo.

In de zomer van 2009 nam het jeugdkoor deel aan het prestigieuze “Concorso Internazionale di Canto Corale ‘C.A.  Seghizzi’” in Gorizia-Italië, een wedstrijd die deel uitmaakt van de “European Grand Prix”. Zij charmeerden jury en publiek en werden dan ook beloond met 2 prijzen. Tijdens de 2 laatste edities van het Europese Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt (mei 2010 en mei 2012), behaalde het koor telkens een “eerste prijs cum laude” in de Wimpelreeks. In 2010-2011 namen ze opnieuw deel aan de nationale wedstrijd ‘Koor van het Jaar’ en opnieuw bereikte het koor de finale en kreeg daarin de publieksprijs en de Klara-Canvasprijs. In het kader van deze prijs zongen ze op 14 januari 2012 tijdens ‘Klara in de Singel’.

logo provincie Antwerpen

Het Waelrant Kinderkoor+vormt de schakel tussen kinder- en jeugdkoor. Bedoeling is om de jongeren zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat ze bij de overstap naar het Jeugdkoor vlot mee kunnen. Er wordt vooral getraind op meerstemmig zingen, a capella en met begeleiding. Ook het zingen in andere talen wordt bewust geïntegreerd.

Zij namen in 2013 deel aan het “Korenfestival Vlaanderen” waar ze onmiddellijk een eerste prijs behaalden met 86%. In 2014 trad het koor aan in de Wimpelreeks van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt. Ook daar behaalde het koor, als enige Belgische koor in hun reeks, een eerste prijs.

Neerdorpenklassiek

Ticket 12,00 € (-26: € 5,00 )

Reservaties via Orfeo producties – tel. 03 449 16 87 – info@orfeo.be

De reservatie is definitief na overschrijving op rekeningnummer 363-0019893-48 op naam van Orfeoproducties

Vermelding van ‘datum van het concert en aantal personen’

Voor meer informatie en tickets kunt u ook terecht bij de cultuurdiensten van Aartselaar, Edegem, Hove, Kontich, Lint of Mortsel .

neerdorpen klassiek

Foto’s © Reporters.