Gisteren hebben al heel wat scholen in onze regio traditiegetrouw de carnavalperiode in onze regio in gang gefloten. Een overzichtje :

Prinsessen en kikkers bij De Schans in Kontich waar carnaval ook dit jaar niet onopgemerkt voorbij ging. Zowat in alle klassen waren er activiteiten rond carnaval. De verklede leerlingen gaven het beste van zichzelf. Van K3 tot ridders, prinsessen en leuke clowns en zelfs Star Wars was erg populair Het werd een dagje dansen, zingen, smullen en zelfs een heuse parade door de ganse school.

carnaval Mortsel

In Mortsel trok de school De Tandem door de straten. De leerlingen van de Tandemscholen trokken in een bonte optocht door Mortsel. Ze vertrokken in de Lepelstraat. Er was zelfs een echte carnavalswagen bij.

Leerlingen van  de Wilg in de gemeente Lint dansten gisteren ook op carnaval. De kinderen van de lagere school De Wilg in Lint kregen een goed gevulde namiddag voorgeschoteld om carnaval te vieren. Vanuit hun school trokken ze verkleed in stoet door de hoofdstraten van Lint naar Ontmoetingscentrum De Witte Merel. Daar mocht iedere klas zijn beste danspasjes bovenhalen om aan de andere leerlingen te tonen. Na de namiddag van dans en dolle pret gingen ze weer naar school waar de wafels en chocomelk op hen stonden te wachten.

Ook in de scholen van Edegem, Boechout en Hove werd de carnavalsperiode al ingezet. De grote carnavalstoeten in onze regio volgen later. Op zondag 28 februari in Aartselaar en zaterdag 12 maart in de stad Mortsel.

carnaval Mortsel

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.