Meer info en inschrijven in het dienstencentrum, tel. 03 / 454 08 37, e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be .

Bloemschikken

Samen bloemschikken kan in het dienstencentrum op vrijdag 19 februari 2016 om 13.30 uur. Begeleiding : Barbara.

Inschrijven verplicht ten laatste op 15 februari. Het materiaal wordt in het dienstencentrum ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen: scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot komt betalen. Kom zeker kijken welk bloemstuk er zal worden gemaakt. Kostprijs : 12 EUR voorschot.

Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

Frijthout zonnebloemen

Cursus Android-tablet voor beginners

Steeds meer mensen hebben een tablet, gekregen of zelf gekocht. Maar niet iedereen kan er zomaar van in het begin mee werken. Voor die mensen hebben de vrijwillige computerlesgevers van het dienstencentrum een cursus ontwikkeld. Wat leer je in die cursus ? Wat je met een tablet kan doen en vooral: wat je niet met een tablet kan doen, welke soorten tablets er zijn en wat het onderscheid is, hoe je je tablet aan- en afzet en hoe je werkt met een ‘touch screen’ of aanraakscherm, hoe je op het internet geraakt met je tablet en wat dat eventueel kan kosten, wat ‘Apps’ zijn en hoe je ze kan installeren, hoe je foto’s en filmpjes kan maken met je tablet,… De lessen worden gegeven aan een laag tempo en er is ook altijd een begeleider aanwezig om je individueel verder te helpen.

Breng voor de cursus je eigen Android-tablet mee om op te werken, zo kan je tijdens de les mee oefenen.

Het is evenwel niet de bedoeling om die tijdens de cursus voor iedereen individueel te gaan installeren of bijwerken.

Dat wordt huiswerk ! Deze opleiding gaat ook niet in op de werking of het gebruik van specifieke Apps of andere toepassingen. Als eenmaal een App geïnstalleerd is, moet je zelf ontdekken hoe één en ander werkt.

Het is trouwens onbegonnen werk om honderdduizenden Apps één na één te gaan bekijken. Let op: deze opleiding is uitsluitend voor tablets die werken met Androidsoftware, dus geen iPads van Apple of tablets van Microsoft met Windows 8 ! Breng voor alle zekerheid je tablet mee bij je inschrijving, dan ben je zeker dat je goed zit en voorkom je wellicht teleurstellingen. Doelgroep : mensen die nog nooit op een tablet hebben gewerkt en hier graag wat meer zouden willen van weten en wat meer mee kunnen, zijn welkom op maandagen 22 en 29 februari en 7 maart, telkens van 9.30 tot 12.00 uur.

Kostprijs : 15 EUR voor de ganse reeks. Indien de kostprijs voor jou een probleem is, kan je contact opnemen met de centrumleider. Zij zal jouw vraag in alle discretie behandelen en samen met jou een oplossing zoeken.

Inschrijven is verplicht in het dienstencentrum en breng je tablet mee. De plaatsen zijn beperkt, wees er dus vlug bij.

dienstencentrum ten Hove

www.facebook.com/dc.ten.hove

Foto’s (c) Gazet van Hove