Nieuwjaarsreceptie zondag 24 januari 2016, “Da Capo”

Toespraak afdelingsvoorzitter Didier Thijs

P1010801
Didier Thijs

“Goede morgen iedereen.

Welkom meneer de Minister, Collega’s burgemeesters, schepenen, gemeenteraadsleden en OCMW-leden, bestuursleden, N-VA-ers en alle genodigden op de N-VA nieuwjaarsreceptie.

Mag ik jullie als voorzitter van de N-VA afdeling Hove een gelukkig en gezond 2016 toewensen om met een goed gevoel het nieuwe jaar in te gaan.

Wij hebben de deur van 2015 dichtgetrokken, we zijn in de helft van onze legislatuur en hebben de deur van 2016 geopend, voor de verdere noodzakelijke verwezenlijkingen. 2016 wordt een jaar van hard werken voor ons bestuur, lopende projecten moeten afgewerkt worden en opgeleverd, nieuwe projecten opgestart en de werken aangevat. Het wordt werken voor onze burgervader en de schepenen. Ze zullen hun handen uit de mouwen moeten steken (gelukkig voor hen figuurlijk).

De veranderingen staan voor de deur, niet altijd gemakkelijk en soms zullen de burgers hiervan de hinder ondervinden als dit noodzakelijk is.

We gaan er van uit dat die miniem en beperkt zal zijn, maar spijtig niet altijd vermijdbaar.

We willen Hove groen houden, een gordel tegen de verstedelijking maar dit wordt niet altijd gemakkelijk gemaakt, er zijn vele kapers op de kust, die al te graag verkavelen en volbouwen en niet altijd sociaal.

Denk maar aan de gronden van het OCMW-Antwerpen die op de markt komen, vrij en beschikbaar. Hove moet een groen dorp blijven waar het goed is om te werken, te leven, te wonen, te verblijven. Dit engagement nemen we als N-VA-ers op, hiertoe verbinden we ons.

De vele veranderingen die op ons toekomen en het merendeel opgelegd door de hogere overheid hebben financiële consequenties zie maar de aangekondigde politiehervorming en de brandweerhervorming. We hopen dat dit de dienstverlening aan onze burgers alleen maar kan verbeteren, de toekomst zal het uitwijzen.

Daarom zal de huidige fractie toezien om het financiële evenwicht en budgettaire situatie in evenwicht te houden.

Wij willen de gemeente schuldenvrij houden en zelfs reëel budgettair overschot verwezenlijken.

Dank u.”

 

Foto’s (c) Gazet van Hove