Regio

Twee scholen uit onze regio krijgen een subsidie van 5.000 euro voor de uitwerking van een innovatief STEM-project. De eer viel te beurt aan het VTI van Kontich en het  KTA “Da Vinci” uit Edegem.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits kent een subsidie van 150.000 euro toe aan 30 innovatieve STEM-projecten in Vlaanderen. STEM bundelt een waaier aan technologische en exacte wetenschappen. Twee projecten van TSO- en BSO-scholen uit onze regio haalden de uiteindelijke lijst.

“Onze leerlingen zullen een fictief schoolgebouw ontwerpen, vol innovatieve technieken”, legt VTI-directeur Johan Hoyberghs uit. “Zo gaat een groep aan de slag rond luchtkwaliteit en neemt een andere groep zaken zoals domotica, verlichting en automatische systemen op zich.”

KTA Da Vinci uit Edegem koos met succes voor een project rond voetbal. De leerlingen zullen een robot ontwerpen. Aan de hand van relevante parameters en variabelen zullen ze de machine een perfecte penalty laten nemen. De leerlingen zullen met de robot ook workshops organiseren.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove